Babetta72 Creative Commons License 2013.02.28 0 0 3643

 

Sziasztok!

 

Noh egy rövidke beszámoló, az első 2 álmatlan éjszaka után bevetettük, az este lefekvés előtti sok játékot, és a meleg tejcsit, a vacsi mellé (napi 3* kap enni, az utolsót lefekvés előtt), valamint a kordon helyett a csukott előszoba ajtót. Be is jött este 4-5 nyüszi, aztán alvás, reggel egy fél órás szerenád és a szokásos 6,20as kelés. Majd harmadik napra kaptunk egy tippet, hogy rakjunk be neki egy nála nagyobb plüss állatot, és hátha az megnyughatja.

Noh jött a szokásos játék kaja tejcsi, helyén kis simi, a nagy plüss nyúllal, akit nagyon szeretünk rágcsálni, majd ajtó csukás alvás. Ezen az este se aludtunk, mert annyira csendbe volt hogy azt hittük nem is él... egész este egy zajt se adott, majd reggel a szokásos 6,20as szerenád... Tegnap, pedig egész nap aludt szinte ölbe, gondoltuk, hogy na majd ma este szép lesz az alvás... a szokásos ceremónia, és reggel az óra ébresztett minket, szóval őfelségét kelteni kellett, hogy ugyan már hol az a szerenád.

Teszteljük a napi elmenetelt először csak 10-20 percre, majd tegnap tegnapelőtt 1-1 órára is elmentünk, elején 10 perc nyüszi, aztán meg nagy nyújtózások ásítozások mire hazamegyünk... helye rendben nem dimbol szét semmit. A neve, a helyedre, az erezd, a gyere a hozd ide, már nagyon megy, a pisi kaki viszont nem igazán, de nemsokráa megkapjuk a 12 hetes oltást, aztán (ha jól tudom  10 napra rá) már lehet vinni utcára, és akkor már könnyebb lesz ez a kaka pisi dolog. Igaz van kertünk, de mikor kivittük 2 dologra mart rá egyből, az egyik egy döglött légy volt, a másik meg madárszar :) Szóval inkább nem kockáztatunk. Néztem most kereskedésbe kaját, azt a royal canint ajánlottátok sokan, 1100 huf/kgs árban, és a zsákra 50/70 g napi adag volt irva Zsebi méretre... most egy olyat bepróbálunk majd. A rántott húst, és a fasírtot, előszeretettel elsőként eszi, úgyhogy a házi kosztra szokás nem lesz gond. A banánt, datolyát szeretjük, az almát kevésbé!

Az otthon maradás, a párom egy jó hónapos pihenőn van otthon, szóval nem az első perctől lesz magára hagyva. Ha meg lehet utcán, visszük magunkkal mindenhová, hisz sétálni imádunk! (tényleg ide egy kérdés, mivel kistermetű, mennyit mehet??? , mert én nagylábon járó vagyok és a világból is kigyalogolok, de gondolom neki méretéhez képest nem álma átmászni az egész várost!?)

 

Köszi a segítséget, és a tippeket!