klsderm Creative Commons License 2013.03.10 0 0 2555

Tisztelt Beutiful07!

 

A szakállas hölgyek nem szakállasnak születnek, hanem azzá válnak. És nem keddről szerdára, hanem fokozatosan 20 éves kortól elkezdődve jön létre.

 

Minden héten van páciensem, aki valamilyen múltban bekövetkezett történést hibáztat a szőrösödéséért. 14 éves korában a kozmetikus legyantázta a bajszát, majd az erőteljes növekedésnek indult, vagy a lábszárát gyantázták le, és utána kifejezett szőrösödés következett be, vagy a fogamzásgátlótól beindult a szőrnövekedése.

 

Van egy kedves történetem erről: a húgomnak alig volt haja 2 éves korában. Édesapám ekkor ismerősei tanácsára leborotváltatta, és utána pár hónapra kinőtt a haj. Kislányomnak egy éves korában csak pihe volt a fején, majd két éves korára egy kicsit bebarnult, de alig volt haja. Mindenhová sapkában kellett vinni. Lásd a szőrdoki.hu honlapomat is. Látni kellett volna a keserű tekintetét, amikor egy másik kislány haját simogatta! Nem tudtunk elmenni sehová sem, úgy, hogy ne nyúlt volna más hajához: buszon, villamoson, társaságban. Elnevezte: mojókálás. A családban én nem vagyok bőrgyógyász, édesanyám megmondta, a gyermek haját le kell vágatni, hogy erősödjön. Mondtam, nem kell, mert „magától” be fog indulni a végleges hajnövekedés. Jó, hogy anyám több száz kilométerre lakott, mert megtették volna a húgommal, hogy segítsenek „szegény” gyermeken a gonosz apja miatt. Feleségem bízott bennem, a haj meg kinőtt, űgy, hogy a gyermekhez nem kellett nyúlni.

 

Valószínű, Önnek is az utóbbi időben indulhatott meg a szőrösödése, egybeesve a lézeres szőrtelenítéssel. Ha valaki meg szőrtelenítésre jár, az kifejezetten vizsgálgatja magát. Ezt vagy elhiszi vagy nem, de az Ön helyében elmennék egy nőgyógyászati és endokrinológiai és laborvizsgálatra. Nagyon ritkán előfordulhat akár egy mellékvese daganat is a háttérben.

 

Kádárdr

Előzmény: Beautiful07 (2552)