klsderm Creative Commons License 2013.03.24 0 0 2566

Kedves Viva85!

 

Négyfajta lézert alkalmazunk szőrtelenítésre: rubin, alexandrit, dióda, Nd:Yag.

 

Összességében, minél alacsonyabb hullámhosszon dolgozik egy lézer, annál felületesebben hatol be a bőrbe, annál kevésbé fájdalmas, annál jobban nyelődik el a pigmentben. Ugyanakkor az alacsonyabb hullámhossz miatt nő a megégés veszélye is.

 

Rubin:

694 nm-en dolgozik és kicsiny a kezelőfeje. Ez volt az első szőrtelenítésre használt lézer. Szűk hatásspektrumú. Nagyon lassú, egy bajuszkezelés pár perc, míg egy lábszár akár két óra is lehet. Csaknem kizárólag fehérbőrűeknek és sötétszőrűeknek hatásos. De nekik nagyon. A 2-es bőrtípus még talán kezelhető vele, de a kreol bőrt mindig megégeti. Mára kiegészítő lézerkészülékként használjuk. Kiválóan alkalmas szemöldök formázásra, fülcimpa szőrtelenítésre.

 

Alexandrit:

A világon a leggyakrabban használt lézer szőrtelenítésre. Gyors és hatékony, kevésbé fáj. A legtöbb európai, kaukázusi embernek, 2-3-as bőrtípusra kiváló. 755 nm-en sugároz, mélyebben hatol be a bőrbe, mint a rubin. Szkennelhető feje nagyobb területek gyors ellátását teszi lehetővé. Főleg nagyobb, professzionális cégek használják. Az erősebben pigmentált területek kezelésére nem alkalmas. Mivel nem sugároz elég mélyre, így sok esetben nem hatásos például hónalj, mellbimbó kezelésre. Világos, szőke, vörös szőrzet kezelésére nem alkalmas.

 

Dióda:

810 nm-en dolgozik, így elég mélyen hatol a bőrbe. Nagy energiával dolgozhat a bőr megégetése nélkül, ezért sötétebb bőrűeknél is hatásos. Kicsiny a kezelőfeje, fájdalmas a kezelés. Nagy értékű, alacsony szerviz igényű gépek a diódalézerek.

 

Neodynium YAG:

1064 nm-en sugároz, a legmélyebben hatol a bőrbe, így mélyebben lévő tüszőket is támadja. A pigmentben alig nyelődik el, ezért barna bőrön is hatásos, de finom, világos szőrzetre hatástalan és a kezelés nagyon fájdalmas. Ez lenne a leghatásosabb szőrtelenítő lézer, de ennek határt szab a 960 nm körül bejövő vízelnyelődés, így a bőrben lévő víz felforrásának a veszélye nő meg.

 

Itt találhat külföldi orvosok által írt véleményeket, hogy melyik a legjobb szőrtelenítő lézer?

 

http://www.realself.com/question/whats-best-laser-hair-removal

 

 

Kádárdr

Előzmény: Viva85 (2564)