beetee Creative Commons License 2013.05.21 0 0 8066

Kérlek benneteket, hogy mondjátok meg nekem: az ha mondjuk a Wuxal permetezés közben kicsapódik a mulcsra, ami egyértelműen elő fog fordulni, azzal nem fertőzöm, esetleg rontom a minőségét?

 

Nem kicsapódik. Kiszóródik. Soha senkinek nem okozott problémát. A Wuxal is, mint ahogy a legtöbb levéltrágya beöntözésre is jó. Igaz, ott hígabb oldatot szokás használni, de mire a talaj (mulcs) felszínről leszivárog a gyökérzónába, addigra fel is hígul.

Fertőzés? Itt mire gondolsz????  Táp és nyomelem keverékről van szó, nem káros baktérium, káros vírus, vagy káros gombatenyészetről...

Rontod a minőségét? Minek? A mulcsnak? A paradicsom termésnek? Elvileg azért töröd magad, hogy szebb legyen. Nem jobb, csak szebb... de mint gregreg is írta, a növény sem hülye, csak annyit hasznosít, amennyire szüksége van.

 

Így is még el lehet szúrni a túl nagy törődéssel máshogy. Például napos időben nem permetezünk, mert éget. Nem locsoljuk túl sem, mert az állandőan nedves talaj csak a károkozók melegágya. Nem adagoljuk túl a műtrágyát, tápsót sem, mert egyes összetevői nagy töménységben szintén égethetnek, roncsolnak. És a többi.

 

Nem hiába írja szinte mindenki, hogy hagyd békén a növényeket, ha már eddig kibírták. Adj egy esélyt nekik is.

 

Uff

Előzmény: Törölt nick (8062)