Törölt nick Creative Commons License 2013.05.29 0 0 8249

Hát én csak a kerti fotót néztem, olyan fekete a talajod, hogy ihaj. :) Bár azt innen távolról nem tudhatom, mennyire gyűlik meg a bajod a kötöttségével. Az én futóhomokomnak három előnye van, hogy könnyű ásni, hogy sosem tocsog rajta a víz, és hogy sosem tömörödik úgy igazán. Viszont három-négyszer annyi trágyát igényel, mint a rendes talaj, és talajtakarás nélkül fújhatom is az egészet... :D Idén már többet kaszáltam takarásnak, mint a kecskéknek.

janijani: Igen, idén vettem új Trifendert, miután az előző már igencsak öregecske volt. Abból még mindig van valamennyi, túlzottan spóroltam azzal is meg a bevetett/beültetett területtel is az elmúlt években, hát majd ellocsolgatom, hátha van még benne néhány életképes spóra. De az új kiszerelés sokkal koncentráltabb, könnyebb belőle túlmérni, ami nem baj, csak jobban fogy. És idén másfél-két havonta (addig tart a hatása) a fertőzésnek kitett zöldségeket újra be is akarom locsolni, szóval abból szerintem nem marad jövőre. Mindenesetre az a régi csomag szerintem hatásos volt még lejárat után is (hűtőben ajánlott tartani), noha már inkább kétszeres adagot locsoltam ki a biztonság kedvéért. De nagyon laza volt, hogy a soha meg nem permetezett Lugas F1 sem száradt el egészen ősz végéig, hát még ha kicsit kezeljük is.

Vettem mellette a másik új készítményüket, a Bora WP-t, amit Trifenderrel együtt nem lehet alkalmazni (mert ez utóbbi hatástalanítja a Bora gombáit is), de gyakorlatilag a talajlakó rovarok ellen jó, mint pl. a cserebogárpajor. Kíváncsi leszek rá, a gyökérzöldségek, ültetett fák alá azt tettem, meg ahol nem kellett a Trifender. Azt nem tudom, vajon lótücsök ellen hatásos-e, de majd elválik.

A Schott-féle paradicsomokról valakinek tapasztalat?

Előzmény: Törölt nick (8232)