offlife Creative Commons License 2013.06.25 0 0 1145

Üdvözletem Mindenkinek!

 

Szeretnék megkérni minden olyan fórumozót, aki ócsárló, lenéző agydurrancs válaszok nélkül nem tud kérdésemre válaszolni, kíméljenek lehetőleg, és destruktív jellegű válaszaikat tartsák magukba, mert azzal nem jutok előrébb.

Problémám a következő:

 

Megfogalmazódott bennem, illetve párommal (aki adóigazgatási szakügyintéző) bennünk, hogy vajon lenne-e létjogosultsága Magyarországon egy bizonyos szolgáltatásnak.
Az ötlet abból indult, hogy rengeteg olyan emberrel találkozom, akik utólag kapnak a fejükhöz, hogy nem tudtak ilyen vagy olyan támogatásról, visszaigényelhető adóról stb. pusztán azért, mert nem volt, vagy nincs idejük a hatályos jogszabályok változásaival foglalkozni. Nem jutnak el hozzájuk (mindegy hogy miért, mi okból) az ezekről szóló hírek. Ezek az emberek kemény ezrektől esnek el.
Arra gondoltunk, mi lenne, ha lenne egy ilyen szolgáltatás, aki tájékoztatja őket, elintézi nekik, és jóval olcsóbban, mint mondjuk egy jogász, ügyvéd. 

Belevágni azért nem merünk ebbe, mert nem vagyunk tisztában azzal, hogy vajon lenne-e erre kereslet. Vajon hajlandóak lennének az emberek feláldozni a szolgáltatásért cserébe egy bizonyos összegről, ami jóval kevesebb, mint ha egy ügyvédet bízna meg.
Vajon a nagyobb pénzű emberek hajlandóak lennének-e ügyvédről, jogászról egy meghatalmazott/megbízott cég ügyintézőjére váltani?

Várom a véleményeket, illetve ötleteket. Köszönöm!!!