Júlia. Creative Commons License 2013.07.07 0 0 2594

Szia Micu!

 

Sajnos, rengeteg tévinformáció kering a témában. Mind a fórumokon, mind szalonokban elhangzanag súlyos tévedések.

Nem elég azt mondani, hogy frissen borotválva, vagy pár nappal előre, hanem azt is meg kell tudni mondani, hogy miért!

A helyes kezelés: közvetlenül a kezelést megelőző napon borotválni. Miért? A cél, hogy ne legyenek a bőr felszínén szőrök, mert abban rögtön elnyelődik a fény, ami átalakul hőenergiává és égeti a bőrt. A bőrt ugyanis kímélnünk kell és minél kevésbé felhevíteni. Viszont a friss borotválás némi hámsérülést okoz, ez megint rizikófaktor a kezeléshez. Nyugodt bőrön kell dolgozni.

És itt jön a következő kritérium: megfelelő eszköz. Mivel nagy fényenergiára van szükségünk a fényelnyelődéshez, a sejtmátrix koagulációjához, vagyis a szőrtüsző elpusztításához, amit csak komoly, nagy teljesítményű gép képes előállítani és ellenőrzött körülmények között kibocsátani, ezért a kisebb gépek nem tudnak megfelelő eredményt elérni. Ha mégis képes lenne nagyenergiájú fényimpulzus kioldására, akkor meg speciális hűtésre van szükség (bőrhűtés és a gép hűtése). 

A profi szalonok nem véletlenül dolgoznak több millió forint értékű gépekkel, hiszen ezek képesek speciális kezeléseket végezni, valódi eredményekkel és hosszú távú hatással.

Ismét mondom, én tudok olyan helyeket, ahol orvosi háttérrel és profi német szakmai tudással és eszközökkel végzik a szőrtelenítő kezeléseket.

 

Várom a további keresztkérdéseket! :-)

 

Júlia

Előzmény: micu14 (2592)