Szabler Creative Commons License 2013.07.31 0 0 923

Nem jól látod...

 

Márpedig, amit írtál az még inkább megerősített abban, hogy jól látom. Ha a prekoncepciód megerősítéséhez szükségesnek érzed, szívesen értelmezgeted saját szád íze szerint a forrásokat, elsősorban a magyar krónikás hagyományt. Ez a prekoncepció nyilvánvalóan az - ezt rendszeres szlavofób kommentjeid is megerősítik - , hogy a Kárpát-medence területén semmiféle szlávokhoz köthető államalakulat vagy államkezdemény Árpádék idejövetele előtt nem létezett. Lehet ilyen prekoncepciókkal a környező népek hasonlóan prekoncepciózus, de ellenünk irányuló törekvéseivel szembeszállva vitézkedni, de ez inkább a politikai/ideológiai harc és nem a tudomány világa. Ez utóbbit szerintem szerencsésebb volna elválasztani az előbbitől.

 

Te amit hülyeségnek tartasz vagy kidobod vagy népmesét fabrikálsz belőle azzal a nem titkolt céllal, hogy elhiteltelenítsd a krónika egészét és a szerzőt. Te azt keresed, hogy lehet meghazudtolni a "magyar" krónikást.

 

Most meg egy szalmabábbal szemben vitézkedsz, és szemmel láthatólag továbbra sem érted mi a történeti forráskritika lényege és értelme.

 

Egyébként Isten hozott a klubban, hiszen Szvatoplug = II. Szvatopluk; Marót, Mén-Marót, Salán = I. Szvatopluk, stb. azonosításaiddal, mintha Te is beálltál volna a forrásértelmezők, pontosabban szólva a "forráskritikusok" népes táborába. :)

Előzmény: Törölt nick (922)