Júlia. Creative Commons License 2013.07.31 0 0 2599

Kedves Flóra!

 

Rögtön olvastam kérdéseidet, amiket jó 2 héttel ezelőtt írtál. Mivel konkrét címzetthez szóltak, ezért nem találtam illendőnek beleszólni, kvázi helyette válaszolni, mégha várnod is kellett a válaszokra. Persze ennek a műfajnak, itt, épp az a sajátossága, hogy többfelől érkeznek vélemények és az ember összegyűjti, amit szükségesnek és hitelesnek talál.

 

Most olvastam a Neked írt választ és nem tudom megállni, hogy ne tegyek hozzá néhány megjegyzést, hiszen férjemmel nap mint nap ezen a szakterületen forgolódunk és nagyon sok tévhitet kell eloszlatnunk.

 

A kolléga által használt teke-hasonlat egy nagyon idilli esélyt sugall, mégpedig azt, hogy minél ügyesebbek vagyunk, annáll több bábut tudunk egy gurítással ledönteni, vagyis annál több szőrtüszőt tudunk már az első kezelésnél elpusztítani. Szervezetünk fiziológiája, testünk biológiája sajnos nem engedi meg ezt az optimizmust. 

Minden villanófényes szőrtelenítő technológiánál - legyen az lézeres vagy IPL-es - CSUPÁN az anagén (növekedési) fázisban lévő szőrtüszőkre tudunk hatni. Ekkor van ugyanis meg az esély arra, hogy a fényimpulzusok a szőr melaninjában (festékanyagában) való elnyelődésén keresztül hőenergiává alakulva levezessék azt a szőrtüszőig és ott kb. 70 °C-on elpusztítsák azt. Ezt nevezzük koagulációnak, a fehérje kicsapódásának. 

Egyidőben azonban átlagosan csak mintegy  20 %-a van szőrzetünknek növekedési fázisban. Ez azt jelenti, hogy a legjobb törekvésünkkel sem tudjuk ennek többszörösét egy kezelés alatt elpusztítani. Ez hamis illúzió! Legfeljebb a többi szőrszál növekedését tudjuk megzavarni és ezzel átmeneti látszati sikert elérni, de ez semmiképpen sem tartós eredmény. A szőrtüszők visszatérve eredeti növekedési ciklusukba újból teljes erőbedobással növekszenek. Emiatt az arány miatt kell kb. 5-6 kezelésen részt vennünk. Aki ettől lényegesen eltérő kezelésszámot irányoz elő, az valahol nem jó technikát használ.

 

A másik állítás a barnult bőr problémájával kapcsolatos, ami alapvetően helytálló tudást tükröz. Valóban nagyon komolyan kell venni az égés veszélyét, a párhuzamos napozással és szolizással kapcsolatban.

Az álláspont csupán - szerencsére - idejétmúlt, hiszen fél éve megjelent már a legmodernebb IPL-es szőrtelenítési technológia, az SHR, amiről a 2591-es posztomban már írtam. Ennek az a jellemzője, hogy 36-42 Joule energia helyett 16-18 Joul-os energiaszinten biztosítja ugyanazt az eredményt, csupán többszörösen visszatérő villanásokkal, ami azt jelenti, hogy időben és több úton kapja meg a bőr, a szövetek és a szőrtüsző a szükséges hőenergiát. Tehát minimális fényterheléssel jár a kezelés, ezért lehet már barnult bőrön is kezelni és a nyári hónapokat sem kell kihagyni a kezelésekből.

Az újfajta hatásmechanizmus révén ugyanis már kb. 45 °C-os hőmérsékleten is biztosítható a koaguláció, ezért nem fáj, nem éget a kezelés. Ebből adódik, hogy nem kell válogatni a bőr- és szőrtípusok között, minden alkaton eredményesen végezhetők a kezelések, mind a szőke szőr, barna bőr kezelhető, csupán a vörös, az ősz szőr és az afrikai bőrtípus jelent még akadályt. 

Teljes intim-szőrtelenítés is végezhető kíméletesen, fájdalommentesen az új technológiával. Budapesten tudok ajánlani helyszíneket, ahol képzett szakemberek végzik professzionális német gépekkel.

 

A Kolléga Úrnak is szívből ajánlom az új technikát.

 

Ha valakit további részletek, információk is érdekelnek a témában, szívesen küldök leírást, válaszokat.

 

Üdvözlettel:

 

Júlia dr.

Előzmény: flora1974 (2595)