Törölt nick Creative Commons License 2013.08.20 0 0 10027

Tudom mit jelent a K rövidítés. Tudom, hogy Kecskemétit jelent. A - jel utáni nem fantázia, hanem fantáziátlan név, pl. 407, K3 és egyéb fantázia nélküli nevekre gondoltam.

Mint írtam elég sok Kecskeméti nemesítésű paradicsomot megettem az átkosban, mert szinte csak az volt a Bp-i piacokon, meg a kofák parijai, amit szintén ilyen magokból neveltek + parasztparadicsom -befőzésre.

Minthogy a világot beutazni sem lehetőségem, sem tehetőségem nincs, viszont érdekel más népek zöldésginek és gyömölcseinek íze, illlata és a mai kor lehetővé teszi, hogy ezeket saját kertünkben kipróbáljuk, így én kipróbálom az orosz, az amerikai, a német, francia, olasz, ukrán fajtákat is, mert véleményem szerint sokkal finomabbak Joe bácsi és Mary néni Iowai, van Pennsylvaniai  kiskertjében létrejött heirloom parik, mint a kecskeméti kutatóintézet laboratóriumban a Dózsa mezőgazdasági tsz, vagy ÁG. RS9-es traktorára kikisérletezett, egyszerre érő, a legjobb betakaríthatóságot szem előtt tartó fajta, melyet Hacuka Icuka kartársnő és Meck Elek kartárs hosszú évek, közös küzdelmes munkájának gyümölcsei és Hacuka Icuka kartásnő és Meck Elek kartást cipőméretének, gyerekeinek számát kapta névként.

 

Úgyhogy, mostmár próbálnék másokat is, mint a gömbölyű, lapított, piros, savas paradicsom.

És elég "öntörvényű" vagyok, hogy ezt megtegyem, s ne csak a magyart egyem és fotózzam mindent elsőprő Elánnal..

 

 

Előzmény: Törölt nick (10024)