Maxocska Creative Commons License 2013.08.20 0 0 974

Ha egy kutya családtagra támad, valami nagyon el lett rontva a kutya nevelésével... Valahogy nincs helyén a falkasorrend, valószínő vannak a családban olyan emberek, akikről a kutya úgy gondolja, a rangsorban alatta állnak, így joggal gondolja azt, hogy szabad neki "megrendszabályozni" ha úgy cselekszik, ahogy a kutyának nem tetszik. Bármilyen mozdulatot amúgy értelmezhetett rosszul a kutya.

A kaukázusi juhász kemény fajta, és tényleg csak hozzáértő kezekbe való. És mindenképp úgy kell felnevelni, hogy később el lehessen bírni vele, tudja, hogy hol a helye a családban, a "falkájában". Nem verni kell, nehogy ezt értelmezd ki belőle. Nevelni kell, és ha kell, nap mint nap tudatni kell vele, hogy ő a faljkában lejjebb helyezkedik el, mint a család bármely tagja... Nekem is nagyon kemények a kaukázusijaim, de se a család se a többi kistestű kutyám se más nincs veszélybe tőlük. Tudják hol a helyük, és azt is, hogy az én szavam szent...

Szerintem próbáljátok inkább nevelni a kutyát, akár szakember segítségével ... Nem az elaltatás a megoldás... Én azt gondolom, minden kutyatulajdonos vésse jól az eszébe, hogy a kutya nem hibás. A gazdi az aki valamit rosszul csinál ha a kutya nem úgy viselkedik, ahogy szeretné... Sok sikert!

Előzmény: lembas (973)