ncsk Creative Commons License 2013.11.28 0 0 3990

Szerintem sincs köze ennek a ki-be járkáláshoz, mert nálunk is tavasztól őszig nyitva az ajtó és jöhet-mehet még sem volt ilyen problem.

 

A kutyáknál ugyanúgy ahogy az embereknél vannak problémásabbak, szerintem csak kifogtátok, bár ettől függetlenül lehet, hogy meg lehet találni azt a módszert ami segít.

Lehet, hogy a kajaidőn kéne változtatni, hátha beválik, de tényleg ez csak egy tipp. Télen nekünk este 8-kor van vacsi utána azonnal ki, reggel nálunk csak kevés kaja van, éppen csak emésztésindító és utána azonnal kiviszem. Általánosságban mindig kaja után közvetlenül van a nagydolog. DE ha nem viszem ki kaja után, akkor bezavarodik a dolog és mivel visszatartja, már bizonytalanabb mikor lesz nagydolog.  Persze neki már akkora a rutinja, hogy nem kell ezt már annyira figyelnem, de amíg kicsi volt, majdnem 2 éves koráig nagyon betartottam. Ha nem válik be lehet továbblépnetek, de az pl, tuti, ha este nincs nagydolog, mondjuk esik az eső és lusta vagyok addig dekkolni kint, míg el nem végzi a dolgát, akkor előfordult, hogy éjjel felébresztett, hogy neki ki kell mennie. 

Előzmény: Rózsa64 (3989)