lanaboti Creative Commons License 2013.12.07 0 0 7148

Jónapot!  Seggítséget szeretnék kérni!!!

Van egy opel vectra gépjárművem, a kötelező biztosítási évfordulónk az 2013. november 05-én volt. Váltottam biztosítót. Az előző biztosítást felmondtam 2013. október 05-én 14:49-kor faxon, vagyis határidőre. De továbbra is kapom az előző biztosítómtól a Generteltől a felszólító levelet, hogy fizessem tovább a biztosítást.

Na erre írtam e-mailt, telefonáltam. Végre utánna néztek a papírjaimnak. És kiderült, hogy valóban időben, törvényesen mondtam fel a bíztosítást, csak sajnos nekik nem állt elég idő a rendelkezésükre a 30-nap, hogy töröljék a biztosításomat, elfogadják a felmondásomat (teszem hozzá hogy azóta még 30 nap eltelt és még most sem mondták fel).  Mai válasz, sajnos most már nem mondják, fel a biztosításomat. Hiába ők hibáztak továbbra is náluk kell hogy legyen a biztosításom és legyek szíves 29000 Ft-ot fizeteni nekik.

Mivel kötöttem új biztosítást az autóra azt mondjam vissza, igényeljem a befizetett összeget is vissza. Csak nekik (Genertel)  fizessek, de minél előbb.

Az új bankomtól szintén kaptam ma egy levelet, hogy mivel az előző biztosításomat nem szüntette meg az előző biztosító, így nem tudják lekérni a bónusz fokozatomat, és ezért visszasoroltak az A00-ba és fizessek a befizetett összegen felül még 6200 forintot. Az új biztosításom összege 14065 Ft. volt. Ezért is váltottam.

Kérdéseim: Hogyan tudom érvényesíteni a felmondásomat? Hogy fordulhat elő, hogy az emberre vonatkozik a törvény a bankra meg nem?

Sajnos azt nem tudom megvárni, hogy 60 nap elteljen és a Genertel mondja fel a biztosításomat nem fizetés miatt, mert addigra már az új biztosítónak is be kell fizetnem az összeget, vagy felmondják az új biztosításomat.  Mindennapos használatban van az autó, nem járkálhatók biztosítás nélkül.

Köszönöm mindenkinek aki tud seggíteni.