AZS Creative Commons License 2014.01.19 0 0 7164

Kiváló ajánló ;-)

A pontos válaszhoz tudni kéne, hogy most mennyi a díjad, meg azt, hogy mekkora kár is keletkezett a koccanásból. Az elsőt tudod, a másodikat pedig meg fogod tudni, mert a kifizetés után a biztosítód (elvileg) küld neked értesítést. Persze az is egy verzió, hogy a biztosítót eleve kihagyjátok, és egy szerviz árajánlata alapján gondoljátok végig, de itt azért nagy a tévedés lehetősége.

 

Az sem mindegy, hogy milyen autót sikerült lekoccolnod: újabb és értékesebb autóknál simán lehet a kár akár párszázezer forint is.

 

Ha a biztosító fizet, akkor a következő évben visszakerülsz A0-ba. Biztosítója válogatja, de kb. az A0-hoz képest a B2 úgy 0,9-szeres szorzó.
Tehát ekkor minden évben egy kicsit többet fizetnél, és 2 évvel később érnéd el a B10-et.

 

Csak úgy példaként: ha a biztosítási díjak nem emelkednek majd, és most az A0 díj a te autódra mondjuk 30.000 Ft, akkor a B2 díj 27.000 lehet.
Végigkövetve és összegezve az látszik, hogy az elkövetkezendő években 28.500 Ft-tal többet fizetnél (a 10 év alatt összesen, és azt is feltáételezve, hogy nem okozol közben kárt).

 

Persze a díjak a jövőben emelkedhetnek (csökkenni már most sincs hova), de ebből már látszik, hogy ha a kár nagyságrendileg hasonló az éves díjadhoz, akkor lehet érdemes zsebből kifizetned, ha viszont a kár legalább másfélszerese az éves díjadnak, akkor már biztosan nem érdemes.

Előzmény: Törölt nick (7163)