Zacccné Creative Commons License 2014.01.24 0 0 704787

Minket a szemsérülés valahogy mindig utolért: még régen az otthoni macskának verekedés közben kifolyt a szeme, 3 napig nem jött haza, amikor előkerült, egy nagy rászáradt halom volt a szemén, a velünk szemben lakó állatorvos mondta is, hogy szerinte már nincs meg a szeme. És nem is volt, csak a hús a szemgödrében :( Most a Kisfekete lett félszemű, anno meg Lucy balesete.

 

Tegnap nem mértek neki lázat, ma meg nem voltam ott a dokinál, nem tudom, mértek-e lázat neki. De azt hiszem, nem lázas, nem gubbaszt, viszont keveset eszik, lehet, hogy fáj neki a nyelés. Ezt mind meg akartam kérdezni, de mivel párom még később ért haza, mint én, csak befogtam a macskát és már ment is vele, én meg elláttam a többieket.

Tegnap ezeket a szurikat kapta: Enrofloxacin és Dexadreson, ma már csak az Enrofloxacin-t. Csak szurikat kap. A normális dokihoz járunk már, sokkal alaposabb, bár nem tudom, hogy ezt nem lehetett volna-e hamarabb észrevenni. Még októberben, miután hazahoztam, akkor is náthával jártam vele egy ideig orvoshoz, akkor nem mondta, hogy a gégéje is problémás. De lehet, hogy ez csak később jött elő. Mert valóban csak 2-3 napja tűnt fel, hogy nagyon elkezdett tüsszögni.

Lehet, hogy az van, amit ti írtatok itt egyszer: amikor egy állat kint él, akkor túl kell élnie, nem engedheti meg magának, hogy beteg legyen. De amikor jó helyre kerül, akkor csőstül jön elő minden, egyszerre, vagy egymás után, mert érzi, hogy már nem az életben maradásért kell küzdenie, élelmet szereznie, most már nem luxus a betegség, legyengült szervezet. Liza meg évekig kint élt, nem evett eleget, nem tudom, milyen bajai voltak/vannak, csak látom, hogy még mindig beteg. Sokféle és sokáig elhúzódó nyűgje lehet.

 

Előzmény: szuszmok (704785)