cincaminca Creative Commons License 2014.01.30 0 0 540

Szia,

 

bocs hogy csak most tudok válaszolni.

Ne köszönd, nagyon örülök ha tudok segíteni az eddigi tapasztalataimmal, mert nagyon sajnálom ezeket a szegény cicókat és tudom hogy a gazdik számára is milyen szörnyű tehetetlenül végignézni ezt a leépülést... Illetve inkább én köszönöm neked hogy ilyen sok cicáról gondoskodsz, köztük súlyos betegről is. 

Az ezüstkolloiddal kapcsolatban tényleg sok az ellentmondásos infó, de ennek szerintem főleg az az oka hogy még nem nagyon ment át a köztudatba az, hogy a nanotechnológiával előállított kolloidra már nem jellemző az a fajta felhalmozódás mint az elavult technológiával előállítottra. A nanoméretű ezüstkolloid sajnos pont hogy elég gyorsan "átszalad" a szervezeten és kiürül, ráadásul a gyomorsav részben közömbösíti rögtön a lenyelés után, legalábbis én ilyeneket olvastam erről. Embernek ezért érdemes a szájában tartani pár percig mert onnan jobban felszívódik, persze a macskának ezt elég nehéz lenne elmagyarázni :) Én legalább fél éve szedem és eddig semmilyen mellékhatást nem tapasztaltam, azon kívül hogy elkerülnek a fertőzések. És gondolom a németek, osztrákok sem azért engedélyezték a patikai árusítását lenyelhető szerként, hogy megbetegítsék az embereket. 

 

Persze, az ezüstkolloidot lehet állatgyógyászati célra használni, én csak a grapefruitmag kivonat miatt aggódtam. A citrusfélék elvileg tiltottnak számítanak a cicák számára, ezt több oldalon is olvastam. Azt írják hogy hányást okoz, ha ezt nem tapasztaltad akkor lehet hogy a magkivonat nem tartalmazza azokat az illóolajokat amik ezért felelősek. Az alábbi oldalt érdemes megnézni, nagyon jól összefoglalják hogy mi minden mérgező vagy ártalmas a cicák számára (amiről nem is gondolnánk), és mi az amit csak ritkán szabad adni nekik:

 

http://mainecooncica.wordpress.com/etetes-2/amit-tilos-enni/

 

Ha a dokinő jóváhagyta a grapefruitmag kivonatos kolloidot akkor természetesen nem akadékoskodom, sőt örülök minden új infónak. Köszi a tippet, a grapefruitmag kivonat erős fertőtlenítő hatásáról már sokat olvastam, gyomorfekélyre, refluxra is ajánlják, remélem hogy a cicusod szájára is jó hatással lesz.

 

Szerintem elég jó a kaja amivel a cicáidat eteted (arra gondolni sem merek hogy ez mibe kerülhet neked), talán a párizsi nem a legszerencsésebb a magas só- (és egyéb) tartalma miatt, és ez igaz minden más felvágottra, húsipari készítményre is. Egy kizárólag felvágotton tartott cica állítólag max 2-3 évet él, ami elég ijesztően hangzik... 

Nekem még régebben ajánlotta egy állatorvos a csirkefejet és a csirkenyakat, ezek viszonylag megfizethetőbbek. És nem csak színhúst tartalmaznak hanem csontot, porcot, velőt is amik értékes, fontos tápanyagokat hordoznak a cica számára, így lényegében még egészségesebbek mint a színhús, nem csak olcsóbbak. Én személyesen ismerek egy 21 (!!!) éves  cicát aki egész életében ezt a menüt ette amíg a fogai bírták (kb 15 éves koráig), kis nedves- és száraztáppal kiegészítve, és matuzsálemi korához képest köszöni szépen, jól van. Végülis nekik is ugyanaz egészséges mint nekünk (már nem konkrétan, hanem elviekben): a minél kevésbé feldolgozott, tartósító- színező- és ízesítőanyagoktól mentes friss, nyers természetes táplálék. Mondjuk öreg cicáknál az elkopott fogak miatt gondot okozhat, ilyenkor a csirkenyak összezúzása lehet még megoldás egy ideig. Az én cicám sajna nem hajlandó megenni a csirkenyakat sem egyben, sem pépesítve.  Ja, a doki azt is mondta hogy néha adjak nyers halfejet a cicának de rá se nézett, mondjuk annyira nem bántam mert vega vagyok és nem bírom az ilyen horrort...

 

Remélem hogy a csodás gyógyulás bekövetkezik, én is nagyon szurkolok nektek!

Előzmény: shindo_a (537)