Solido Creative Commons License 2014.02.12 0 0 9811

 


Törölt nick 2014.01.12 09:12:07 ©   9786

Aztán egy gyakorlati probléma.

Kutyát kidobják, bekeveredik a faluba, odacsapódik emberekhez. Mit lehet tenni? Önkormánytat hárít: még emberekre sincs elég keret, ne hogy már 30-40 ezret adjanak ki minden kóbor kutyáért, mert ennyi lenne gyepmestert hívni! Ha a jóember megszánja, enni ad, netán kedves vele, a kutya úgy gondolja, meg van az új helye. Ember hívja állatvédőket, akik közlik, helyhiány miatt nem tudják elhelyezni, de ha beküld fényképet, akkor segítenek hírdetni. Addig meg legyen ott. Na és itt kezdődnek a gondok. Mert az ember nem gondolkodik kutyabefogadáson, de gyakorlatilag minden helyről el lett utasítva, ergo vagy befogadja a kutyát, kockáztatva a véglegességet, ha van rá módja, vagy elzavarja fájó szívvel az ebet, mert miért vegyen a nyakába ilyen gondot? És a kutya így van zavarva háztól házig, kaját gyakorlatilag nem kap, vagy ritkán, aztán vagy kocsi alatt végzi vagy kóborol míg meg nem könyörül rajta valaki.

Sok kutyát dobtak ki errefele. Aztán sok nálunk kötött ki. Végül elszereztük őket, de nagyon boszantó, hogy gyakorlatilag a polgárra van hárítva, mit kezd az ilyen ebekkel. Holott önkormányzati feladatkör. Nálunk végül megoldódott, egy menhellyel kötött szerződést az önkormányzat, de addig hajmeresztő dolgok voltak.

Előzmény: oncogito (9784)

 

------------------------------------------------------------

 


Pontosan így keveredett az udvarunkra kutya ... egyszer csak megjelent olyan soványan hogy a csontjai átszúrták szinte a bőrét, kivittem neki a maradék kelkáposzta főzeléket amit pillanatok alatt felfalt, de csak akkor amikor messzebb mentem, nagyon félős volt .. megette és lelépett. Másnap megint megjelent, kapott újra valamit enni .. aztán tábort vert nálunk. Kutyát nem akartam tartani, mert se anyagilag nem engedhetjük meg magunknak, se olyan bekerített helyen nem tudom tartani ami biztonságos lenne. Végigjártunk a környéken minden helyet ahol talált állatokkal foglalkoznak, de sehol nem fogadták be, sehol sem tudták támogatni kajával sem amíg gazdára nem lel .. egyszóval mindenhonnan elutasítást kaptunk .. 

 

Most itt van nálunk, megkötve .. vízen és a legolcsóbb tescos szárazkaján tartva. 

 

 

Kedves oncognito!

 

Nagyon nagy szavakkal dobálózol, és nagyon hamar ítélkezel felelős kutyatartás címén, általánosítasz és elítélsz, holott gőzöd sem lehet az esetek többségében a valóságról. Sokan vannak az én cipőmben, akik próbálnak a helyzetbe belekényszerülve a lehetőségeikhez képest segíteni az állatokon. Nem ivartalanítják? Nem viszik orvoshoz? Láncon van tartva? Nem kap meg mindent amit te elképzeltél?

 

 

Én pl. mégis mit tehetnék? Nem akarok, és soha nem is akartam kutyát tartani, mert nem tudom biztonságosan tartani és nem is tehetem meg hogy kutyát tartsak, mert nincs rá pénzem ... mégis rá vagyok kényszerítve (lelkiismeretem nem engedi hogy sorsára hagyjam). Három helyet találtunk azóta ahova elvitték őrkutyának, mert nagy termetű, félelmetes kiállású ... de másnap reggelre ott ült mindig az ajtónk előtt, mindenhonnan megszökik. Rettenetes ereje van, ha nekifeszül bármit letép magáról a legyen az vastag lánc, bőrszíj, mindegy mi .... olyankor riogatja ( de nem bántja ) a kerékpárosokat, gyalogosokat, mindenki frászt kap tőle, és még sorolhatnám ..

Ki kéne vernem az utcára sorsára hagyva? Azt mondod aki nem tud felelősségteljesen kutyát tartani az ne tartson!( én  nem akarok tartani mégis rákényszerít a sors, és a menhelyek, valamint az önkormányzat)Vagy nem véletlenül az a jobb neki, ha tartom ahogy tehetem amíg nem találok neki gazdát? Ami lehet sosem jön el  ... Kedves hölgyem ha szerinted ez rossz .. a te értékrendeddel lehet valami bibi. Kicsit szerényebben, kevesebb arroganciával és rosszindulattal, az örökös kioktatás kényszere nélkül, valóságos segíteni akarással többet érnél el a kutyák segítésében bevált jó tanácsokkal. jelenleg nekem úgy tűnik csak kötekedni jársz a fórumra, nem segíteni.