Peter Rusko Creative Commons License 2014.02.13 0 0 1823

Szia Misland! 

 

előre is köszönöm ,ha más is tud valami jó ötletet adni, de ahogy látom ő szokta vinni itt a segítségnyújtás fáklyáját. :)

Szóval kb 2-3 hete lettem kombucha tulajdonos, s miután több napot szántam a topic végig olvasására, a kombuchás könyv átrágása után, így úgy döntöttem, mivel te is írtad, hogy legjobb biztos forrásból venni a "gombát" ezért bioboltban vettem a Jakab-féléből. Meg is csináltam az első gomba teámat, s ma lett volna a szüret, de a 10 nap után annyi változás történt, hogy a befőttes üveg tetején két 50 forintos nagyságú penésztelep úszót. :(

Mitől tud a gomba bepenészedni?

Mindent, a nagykönyv szerint csináltam, a hőmérséklet volt az egyedüli faktor ami 18-23 fok között mozgott de, direkt hozzá sem nyúltam. Ez azért elég bosszantó, hogy ment ki az ablakon 3500ft plusz mivel külföldön lakok, ezért még a rászánt idő is kárba veszett.

 

Köszönöm 

Péter