goffi Creative Commons License 2014.03.21 0 0 100

Az a baj, hogy ez a betegség annyira összetett és bonyolult. Nagyon sokat olvastam róla, pozitív és negatív tapasztalatokat is. Nekem van egy ismerősöm, akinek a kutyája napi szinten több tiz rohamot produkált. Ő már évek óta gyógyszert szed rá (napi fél szem Sevenalt) és azóta évi 2-3 rohama van. Úgy gondolom ez elég türhető, ebbe én is beleegyeznék. Én azért választottam a gyógyszeres kezelést, mert másfél hónap alatt 3 roham nagyon sok. Az én kutyán 28 kiló, ehhez fél szemet szed egy nap. Ha ez beválna akkor úgy gondolom ez nem vészes adag. Olvastam olyanról, akinek a kutyája napi 2-3 szemet szed. Na az már baromi sok, odáig nem szeretnék eljutni. De sajnos ez nem rajtam múlik. Egyenlőre várunk. Amúgy az én kutyámon egyáltalán nem látszódik meg, hogy gyógyszert szed, ugyanolyan kis hiperaktív, mint eddig. Mondta a doki, hogy lehetséges , hogy majd belassul a gyógyszertől, de semmi ilyesmi változás nincsen. 

Az tényleg elég nehéz, hogy mindig ugyanabban az időben kapja meg a bogyókat. Reggel még oké, de délután/este volt, volt  hogy nem tudtam akkor beadni, mint szoktam.

Tanácsot sajnos nem tudok adni, csak megosztom az én tapasztalataimat.

Nálatok milyen jellegűek a rohamok? Eszméletét is veszti vagy kis rohamai vannak? Ezek meddig tartanak? Én amúgy vezetem egy füzetben, hogy mikor milyen rohama volt, esetleg milyen furcsa viselkedést tapasztaltam, milyen volt az idő, stb.

Előzmény: n.tomika (99)