n.tomika Creative Commons License 2014.04.14 0 0 139

Sziasztok!

Egyetértek goffival, szerintem is az lehet a probléma, hogy nem hagytok időt a gyógyszernek! Szerintem a tegretol az egy jó gyógyszer, sokkal több jót hallottam róla mint a sevenalról. Az a helyzet, azt mondta a doki akihez mi járunk, ő specialista, hogy 3 hét alatt épűl be a szervezetébe, addig ne várjunk változást, és ezeket a gyógyszereket nem lehet csak úgy váltogatni hol adni hol nemadni, mert az is rohamot válthat ki. ezeket a gyógyszereket mi esetünkben tegretol fel kell építeni, mi esetünkben 1egész szem elérése volt a cél, megnézzük ezzel a dózissal hogy viselkedik a kutya. ez úgy kezdődött hogy 4 napig 1/4ed szemet adtam neki reggel és ugyanennyit este.következő 4napban fél szemet reggel-este, majd azt követő 4napban 3/4ed szemet és végűl elértük a reggel1 egész és este 1 egész szem gyógyszert. jelenleg kivárunk hogyan hat. he kell tovább emelhetjük a dózist, de remélem nem kell. DE ezeket a gyógyszereket  nem is lehet egyik pillanatban csak ugy abbahgyni az rohamot válthat ki és még nagyobb baj is lehet. fokozatosan vissza kell építeni,EZ NAGYON FONTOS!!!!!!! az egy egész szem az az én 40kilós németjuhászom adagja, kisebb kutyának biztos nem kell annyi, esetleg akkor ha kevesebb nem hat, de akkor is kis dózisban kell felépíteni, azt mondta a doktornő hogy kis kuytáknál 1/8ot is szoktak adni.EZT A DOKINAK KELL MEGADNI! Továbbá azt mondta a doktronő, hogy ezek nem csodagyógyszerek. az epilepsziás rohamból kigyógyúlni nem lehet, csak ezekkel a gyógyszerekkel kordában tartani. Ez a gyógyszer abban segít hogy meg van az hogy pl. egy skálán( 10es osztásnál) 2es szinten (ez nemtom milyen szint, nekmis igy mondták a példát) rohamot kap a kutya, ezzel a gyógyszerrel ki lehet tolni a szintet pl. 5ösre vagy feljebb, hogy a kutya ne kapjon rohamot! elvileg én úgy tudom ezek a gyógyszerek csak ennyit hatnak-nyugtatók! Roham eseténre énis diazepamot használtam eleinte, de azt mondta a doktornő a mi esetünkben ez nem jó így vettem tegretol végbélkúpot és kaptam a dokitól levetiracetam kúpot, továbbá végső esetben, több roham ismétlődésénél amikor sokáig baj van Epanutin injekciót, de ezt csak a szájába fecskendezve a száj nyálkahártyáról szívódik fel.

egyenlőre ennyi jut eszembe, remélem sokat segítettem, de további beszámolókat várnék tőled is, érdekelne hogyan alakúl a sorsotok, mert szerintem jó másokkkal megbeszélni tapasztalatokat megosztani.

De én még mindíg nem hallottam tapasztalatot Tegretolt szedőktől!

 

Goffi: Köszönöm a kérdésedet hál istennek eddig jól telnekaz éjszakáink, nem tapasztaltam rohamot.Sajnálom hogy nektek volt. ha lessz több is kérlek számolj be vele. Én azt látom a kutyámon hogy a napi 2egész szem gyógyszer azért már kicsit nyugtatja, sokat alszik, fekszik, lusta mondjuk ez mind következhet abból is hogy mindjárt 11 éves és van egy enyhe diszpláziája, fáj a 2hátsó lába.

Előzmény: szökekati (137)