Sulu1701 Creative Commons License 2014.05.09 0 0 172

Sziasztok!
Szeretnék kérni egy tanácsot mert eléggé kétségbe vagyok esve.
A kutyámat( Boxer, 8 esztendős) epilepszia gyanúval kezeljük. Azért írom így mert konkrét vizsgálat nem volt csak a tünetek elmondása után az orvos azt mondta.
Az a legnagyobb gondom amiket olvasok a fórumban is, hogy az én kutyámnál nem kifejezetten ezek a tünetek, ha megengeditek leírom hátha valaki tud valami okosat.
A „rohamok“ az esetek 95%-ban akkor történik amikor valaki vendég,  ismerős, vagy családtag érkezik hozzánk vagy mi érkezünk haza.  A kutya odafut a kerítéshez borzasztóan örül, majd szét esik annyira., és kb 10-50 sec múlva  egyszerűen megáll, bambul olyan mintha itt lenne csak nem mozdul. Ezek a kisebb rohamok , kb 5perc alatt lezajlik. Nemrégen kezdte viszont a nagy rohamokat, amik hasonlóan indulnak mint az előzőben leírtak csak itt lefekszik az elején, gyorsan veszi a levegőt heves szívdobogás, ebből átmegy lassab légzésbe olyannyira hogy van amikor akár 1percig  sem vesz levegőt, aztán ismét gyorsabban kezdi venni majd visszaáll normálisra és kezd észheztérni és tisztul a tudata. Ez a nagy roham a kezdetektől számítva amíg fel nem áll kb 30-40 perc is van.
Nos az volna a kérdésem, hogy találkozott valaki ilyen rosszullétekkel?
Gyógyszerek:Az elején Sevenal: fél reggel fél este volt az adagja kb fél évig, addig viszonylag jól volt, talán havonta ha volt egy rosszullét.  Majd ahogyan telt az idő sűrűbbek lettek a rohamok és a doki azt mondta, hogy váltsunk. Most szedi a Tegretol cr 400 (reggel-este 1szem) és levedia 500mg 3szem. 
Vszont olvastam, hogy a tegretol kölcsönhatásba lép a leviteracetam tartalmú gyógyszerekkel így azt javasolták, hogy a levedia való epilepsziára így haggyam el a tegretolt amit fokozatosan elkezdtem. 
Erről van tapasztalata valakinek? 
Elnézést ha kicsit összeszedetlen az irományom de totál kivagyok, nem merek hazamenni sem mert rettegek, hogy mi lesz, ugyanakkor meg tudom ott ül az ajtóban és azt várja mikor érek haza. 
Köszönöm előre is a legkisebb infot is.

 Üdv:sulu1701