Törölt nick Creative Commons License 2014.05.22 0 0 2022

No, akkor te sem fogsz unatkozni. :)

 

A szőlőt én is kihagyom, mert az nálunk sem aratott nagy sikert, szilvából viszont nagyon sokat tervezek.

Lábosban főzöttet és sütőben sültet is.

Utóbbi Besztercéből lesz, cukor hozzáadása nélkül.

Tavaly tettem hozzá egy nagyon keveset - 5 kilóhoz 50 dekát, de utólag belátom, hogy nem kellett volna, anélkül is elég édes lesz.

Jó érzés lesz párat elajándékozni belőle. :)

Ami még nagyon finom lett tavaly, az a fahéjas alma.

Ha jól emlékszem, szép piros Jonagold almát vettünk a piacon, és annak ellenére, hogy nem vártam tőle túl sokat, meglepően finomra sikerült. :)

A birsalmából még mindig öt kis üveg csücsül a polcon, talán sütibe fogjuk tenni.

Naranccsal még nem próbálkoztam, annál a kesernyés ízű héj az, amivel nem tudok megbarátkozni.

Ősziből vaníliás és natúr is készült.

Érdekes, hogy ezt sokan nem szeretik, pedig maga a gyümölcs valami hihetetlen finom.

Fahéjas körténk is van még, amiben pár szegfűszeg is úszkált egy darabig.

 

Érdekelne, hogy mekkora üvegekbe szoktad tölteni a lekvárokat?

Én úgy vagyok vele, hogy a kedvenc lekvárokat, mint az kajszi és a szilva, bátran teszem nagy üvegekbe, hiszen tudom, hogy kibontás után hamar elfogy.

Azokat viszont, amikkel csak kísérletezek, vagy éppen nem mindenki szereti, inkább kisebbekbe teszem, hogy minél kevesebb romoljon meg, ha felbontás után még pár hétig Tetris-nek használom a hűtőben. :)

 

A '95-ös banánt mikor tervezed kibontani?

Netán valamilyen alkalomra tartogatod?

Egyáltalán meddig állhat még el?

 

Előzmény: Törölt nick (2021)