sz.margo Creative Commons License 2014.06.16 0 0 19981

Sziasztok!

 

Jutka biztos jön majd Katica is, ha tud, de addig is én annyit tudok, hogy a lágy eleség még kell sokáig, amíg a kicsik fel nem nőnek...majd ha már látod, hogy ők is kijönnek és  maguktól is kezdenek csipegetni a magokból is...a zöldségekkel jobb, ha vársz még, nehogy hasmenésük legyen, bőven elég az alma is. Nálam a Tücsi pld. semmi más zöldséget, gyümölcsöt nem eszik, csak néha az almából csipeget, mégis megvan:)...hiába is kínáltam neki másik gyümölcsökből nem kérte, de pld. a kemény sajtért odavan!:)...egy csöppet adok neki, néha mákot is kap rá.

A piciket nyugodtan megfoghatod, amikor pld. kitakarítod őket, mert eléggé összetojják a fészkük környékét (én tettem közvetlen a fészek alá valami kis keményebb papírból  alátétet) akkor kirakhatod őket pld. egy papírtörlőre, utána sem fogják bántani őket a szülők miatta...legalábbis az enyémek nem tették !

Érdekes nálam szegény papa inkább lefogyott, mert ő nem győzte etetni a mamát, fiókákat is, bezzeg az anyuka volt a lustább, ő inkább magának evett!...látod, ők is különbőzek tudnak lenni:) Lehet, hogy majd ki kell mellőlük venned a papát, ha már látod, hogy nem eteti őket, nehogy tényleg nagyon elhízzon a sok lágyeleségtől, hisz nem neki kell zabálni!:)

 

Sokáig én sem tudtam felrakni ide képeket, aztán mégis sikerült:)...nálam is csak egy fekete csíkban jelenik meg a "kép feltöltése saját gépről" és megjelenik egy ablak, ahol zárolva, tiltva van, azt kellett engedélyezni és utána már ment is...persze a képeidet előtte jól le kell kicsinyítened, mert ha túl nagy, akkor nem tudod felrakni. Valaki biztos megoldja neked, akár a párod, aki talán jobban ért hozzá....nekem a fiam szokott segíteni ilyenekben.

Várjuk a további eseményeket!

Legyen szép napotok!

Előzmény: Morzsanya (19980)