Morzsanya Creative Commons License 2014.06.17 0 0 19984

Sziasztok!

Köszönöm a segítségeteket. Még a legfontosabbat felejtettem el. Tényleg nagyon kakis a fészek. Azt olvastam, hogy anya az zelső 6 napon takarítja. hát szerintem ő nem takarított, inkább még az ő kakiját is ott látom. Nem kapnak fertőzést a kicsik ha ebben fekszenek, forognak még kb 8-9 napig? Félek kivenni a fészekanyagot, mert én nem tudok ugyanolat építeni. és ha ráteszem a kicsiket az általam épített új szalma-zsepi keverékre félek, hogy anya kihajigálja madarastól...  hogy működik ez?

Ma reggel voltak 1 hetesek. néha úgy fekszenek, hogy fenekük lent, a fejüket meg kitámasszák a fészek szélére, anya meg rajtuk tesped, csak a kis fejük látszik ki. Jó melegük van. Anya egy nap kétszer is megfürdik, aztán kis tollrázás után visszaül a fejükre :)

 

Raktam ma oda nekik egy szem cseresznyét, úgy félnek tőle mint a tűztől. fél órába telt mire meg merték közelíteni. Ha valami vészhelyzet van (mondjuk kukkoló vagy lesifotós (én) :) akkor a fiú hangosan nemtetszését fejezi ki. vinnyog. ha valamitől félnek pl cseresznye, akkor a lány szabályosan zavarja fiút oda, hogy "menj már nézd meg mi az" Műltkor erre Barnabásom inkább kirohant a kalitkától, de a cseresznyét nem merte megközelíteni.

Néha repül egy nagyon kis kört, aztán kívülről ráül a halcsontra és azt csipegeti. Most pl azon alszik. Belül pedig ott van mellette a fészekben Tarka és a gyerekek, rájuk lát, együtt a család.

 

Hogy zajlik az első repülés? Nem esnek le? Nekem mély a kalitka és  az ülő rudak is elég messze vannak egymástól! Hányadik napon repülnek ki? Most tudják, hogy még nem lehet kimászni onnan? Mikor közel van a fejük a fészek széléhez, néha megijedek nehogy kiessenek. Ha már kirepültek akkor is nyitva lehet a kalitka ajtaja? Kijöhetnek ide is?  (mindig nyitva, csak akkor csukom be ha elmegyek itthonról.)