madárka91 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 20015

Akkor kezdem a "nem létező" tojásokkal. Mi sajnos már nem tudjuk átvenni őket mert nálunk is már vége a tenyésztésnek, a tojók kikerültek a röpdébe, nincs kotló-nevelő madár. Ilyenkor mi amúgy azt szoktuk csinálni, hogy a fészket a már nagy fiókákkal leakasztjuk és a földre tesszük, és rakunk be egy új, üres fészket az új tojásoknak. Így a kicsik is még etetve vannak de közben meg már megy a következő kör. Ha viszont nem szeretnél több madarat, akkor sajnos a tojáskák kárba fognak veszni, nincs más megoldás.

Tollas fiókát nem muszáj már visszaerőltetni a fészekbe ha kijön, megfázni nem fog a tollai miatt és a szülő eteti a földön is. Az egyedül hagyást semmiképpen nem javaslom, mivel nagyok a kicsik sokat esznek, sokszor kell a lágykaját pótolni, és hiába teszel oda nagyobb mennyiséget, hamar megromlik. Bár ha szárazon teszed oda, ki tudja... én tuti nem merném otthagyni őket.

 

Kis fecsik jól vannak, tömöm őket mert ők nem nyitják a csőrüket még, nekik több idő kell hogy rájöjjenek én is "tátognivaló" vagyok :-) A legnagyobb már kimászott a fészekből, ő kint sertepertél, de mind nagyon gyorsak ám. Egy pillanat alatt meglógnak a kezemből ha nem vagyok eléggé résen, ennek köszönhetően halásztam már fecskét a szekrény alól és mellől is... azóta zárt tenyeremet feléjük tartom míg nálam vannak, nem akarok mindig a földön fekve matatni hogy hol a madár :-)

Előzmény: Morzsanya (20014)