Johnny19861215 Creative Commons License 2014.08.13 0 0 16918

Sziasztok,

Nemrég jutottunk el odáig, hogy úgy érezzük, be tudnánk fogadni egy kutyust a lakásunkba. Ez a kis röfögő izomkupac körülbelül elsőre elcsábitott minket a videók és leírások alapján. :) Elég sok infót sikerült már a várható viselkedésével, tartásával kapcsolatban begyűjteni. Tudjuk, hogy egy röfögő/pukizó, de szeretetre vágyó, vidám, játékos, és ugyanakkor nagyon intelligens és strapabíró gombócról van szó. Tényleg lenyűgöző, mennyire jóarcnak tűnnek. :)
Ugyanakkor azt is több helyen olvasni, hogy megvannak a maga kényességei a meleggel, kifáradással és kajával kapcsolatban. És szinte mindenhol írják, hogy nagyon sokféle öröklődő problémákkal is küszködhetnek. És éppen ezért nagyon oda kell figyelni, honnan szerezzük be a kutyust. Ami nem egyszerű, mert nagyon sok lelketlen szaporítóval lehet Mo-n találkozni.
 
 Ebben szeretnék Tőletek elsősorban segítséget kérni. Ha eljutunk a vásárlásig, szeretnénk jó alomból választani, hogy minél egészségesebb legyen. De ugyanakkor nem szeretnénk továbbtenyészteni, vagy kiállításra vinni. Hol keressuk es milyen arral kene majd szamolnunk ezekkel a feltetelekkel?
 Az apróhirdetésekben 60.000 és 300.000 Ft. között minden van. De ebből nem tudni, melyik megbízható. A nagyobb kennelek az oldalukon pedig nem irnak arakat, es a legtobb helyen ugy tunik, kulfoldi eladasra jutnak a kolykok.
 A voroses//bezses kanok erdekelnenek elsosorban.

 Ezenkivul nagyon örülnénk, ha tudnátok ajánlani egy jó könyvet vagy blogot//fórumot, ahol minel több hasznos információ van egy heyen. Eddig az info nagy reszet vagy 20 különböző egy oldalas leirasokbol szedtuk össze. Itt egy kicsi a kajarol, ott egy kicsit több az ápolásról/gyakori betegségekről, de pl. nem túl sok a nevelési technikáról.

Nagyon köszönjük előre is. :)