eperella Creative Commons License 2014.09.02 0 0 2627

"Kedves" sárgabocs és Kempingez!

Bármennyire is furcsa, a kereskedelemben is EMBEREK dolgoznak. Nem selejtek, és nem állomány. Érző EMBEREK, akik fel-fellázadnak azért a sok igazságtalanságért, ami a munkahelyükön éri őket, mind a munkáltatói, mind a vásárlói oldalról. Olyan EMBEREK, akiknek nem telt diplomára, talán, mert a szüleik sem voltak jómódúak, vagy talán nem is családban nőttek fel.

Az, akit "kedvesen" selejtnek neveznek, középen áll két követelező oldal között.

Az egyik oldal a munkáltatója, akitől az éhbért kapja (nem, nincs pénze tovább tanulni havi 80 000 Ft-ból), és a maradék szuszt is kihajtja belőle, mert egy műszakban 3 alkalmazott dolgozik. A másik oldalról jön a "kedves" vásárló ( pl.: sárgabocs és Kempingez), és minden aznapi feszültségét a közértben lévő pénztárosra borítja, gyakorlatilag, ha van rajta sapka azért, ha meg nincs, hát azért.

Ez a fórum -ha jól tudom-, azért jött létre, hogy ezek az EMBEREK is kiengedhessék a gőzt. Ha ez sérti egynémely vásárló önérzetét, akkor tessék gondolkozni egy kicsit. A pénztáros helyébe képzlje el mindenki az anyukáját, testvérét, férjét-feleségét, vagy a gyerekét. És tessék utána is úgy beszélni vele, mint a kutyával... Ja, hogy az teljesen más?

Minden EMBER megérdemli az EMBERI hangot.

Ne feledjük a mondást: "amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten".

Talán holnap menni fog, hogy "Jó napot kívánok!", és "Viszontlátásra!" Legalább fogadni, és viszonozni.

És talán, akkor ezen a fórumon is lesznek elégedett hozzászólások (legalább a Kedves Vásárlókra).