wunsche Creative Commons License 2014.10.26 0 0 topiknyitó

Kutyusom /fekete középuszkár szuka/ 11 éves koráig élte boldog mindennapjait.
2011 ben észre vettük,hogy feltünően sokat iszik. Orvoshoz vittük kispestre a Kisfaludy utcába.
Itt cukorbetegséget és ráadásul cushing kórt diagnosztizáltak nála. Ez azért elég szerencsétlen dolog. mert a kezeletlen cushing kór inzulin rezisztensé teszi a kutyát.Ezáltal a vércukor szint kontrollálhatatlan. A kutya közben mindkét szemére megvakult.
Az egyetlen erre létező kutya gyógyszert nem javasolták. Naponta jártunk vércukor mérésre, de nem sikerült beállítani.Ezt megunván átpártoltunk a Lőrinci Állatorvosi Rendelőbe a Wlassics Gyula utcába.
Itt javasolták a vetoril/1havi adag 20000 forint/ nevű cushing gyógyszer szedését, igy majd rendezni tudjuk a vércukor szintet inzulinnal, nagyából sikerült is beállítani. Folyamatos laborvizsgálatokra volt szükség, hogy a gyógyszer kontrollálva legyen. Vérkép szerint javult az állapota viszont bágyadt és étvágytalan lett. Ekkor a patikában vettem üres kapszulákat és a gyári kapszulát két felé osztottam.
Ez egy darabig működött is.de újra előjött a bágyattság és étvágytalanság. Ekkor a vetorilt végleg elhagytuk. Többször került a kutya kritikus állapotba, de Lévai doktor ezt mindíg elhárította.
Úgy voltunk vele,hogy amíg a kutyus relatíve jó állapotban van addíg élnie kell.
2014 februárjában súlyos ketoacidózist /A felszaporodó ketontestek a szervezet vegyhatásának savi irányú eltolódását okozzák.A cukorbetegség szövődménye/.
Ebből injekciókkal és napokig tartó infúziókkal talpra állították.
2014 október közepén délutánra nagyon rosszul lett a kutya.Hányt és a levegő vételnél sípoló hangot adott. Ismét vittük az orvoshoz /doktor úr nem volt bent,nem ő kezelte/ ahol jeleztük a tapasztalt tüneteket sípoló nehéz légzés,bágyattság. Azonnali kórházi ellátást javasoltak. Mi ezt nem akartuk.A diagnózis szerint ketoacidózis gyanúval a rendelésből hátralévő 45 percben infúziózni kezdték, kapott hányás csillapítót, csináltak labor vizsgálatot.Kifizettünk 30000 forintot és hazamentünk azzal, hogy másnap délelőtt visszamegyünk további kezelésre. A kutya reggelre légzési problémában 14.5 évesen elpusztult.
Másnap reggel jelezvén az orvosnak a sajnálatos eseményt. Felajánlották, hogy a hamvasztását is elintézik. Mikor bementünk orvos még nem volt bent csak az aszisztens. Hazaérvén vártam,hogy valaki jelentkezik az orvosok közül és megbeszéljük, hogy mi történhetett.A kifizetett laboreredményt megtelefonálják ahogy máskor is tették. Ehez képest többet nem kerestek.
Én telefonáltam rájuk öt nappal később, hogy valamit mondjanak már. A laboreredmény a szokásos volt magas cukor,stb... elmondásom alapján valószínűleg tüdőödémája lehetett a kutyának.Mondták,hogy nagyot hibáztunk azzal,hogy nem vittük a kutyust kórházba. Ezt én is belátom. De ha ennyire súlyos volt a helyzet, akkor miért álltak neki feleslegesen kezelgetni 30000-ért?
Ha azt mondták volna,hogy nincs más választás csak a kórház,mert életveszélyben van a kutya és ők nem tudnak segíteni,bevittük volna.
A kutyus öreg és beteg volt nem okolható senki a történtek miatt. Addig amíg élhető életet lehetett neki biztosítani azt megtettük.
Amíg a Lőrinci Állatorvosi Rendelőbe játrtunk kb:500000 forintot költöttünk a gyógykezelésre. Az biztos,ha Lévai doktor úr mint diagnoszta,mint kezelő orvos szakmailag nem lenne ennyire felkészült a kutyus már évekkel hamarabb elpusztult volna.
Amit nehezményezek: Mi nem akartuk kórházba vinni a kutyát,de ha mondták volna,hogy más megoldás nincs bevittük volna.
Feltételezem ők sem látták annyira kritikusnak,ha nekiáltak /szigorúan a munkaidő végéig/ kezelgetni a kutyát.
Legalább felhívhattak volna a laboreredményt és a a történteket megbeszélni.
Ne csak addig legyen a gazdi partner amíg komoly pénzeket hagy a rendelőben!