Carina_S Creative Commons License 2014.12.19 0 0 1195

"[...]Az első (kettő) infarktus után forgatott 'Szárnyát vagy a combját' film forgatásán a társulat egyik tagjának, aki szintén infarktusból lábadozott, bohóckodik az infarktus következtében betartandó diétáról,  a nemi élet tilalmáról illetve bemutatta, hogy kerül az ember ilyenkor padlóra.[...]"

 

((Nahát, ezt eddig nem is tudtam (mármint hogy neki is volt infarktusa), csak innen. Persze ezt tudva, az ember nem csodálkozik el annyira a korai halálán; nekünk is volt egy rokonunk, aki évtizedek óta szenvedett szívbajban egy kikezeletlenül maradt gennyes mandulagyulladás következményeképpen, és hát sajnos bizony nem ért meg többet a 64. életévénél... . Szomorú dolog.))

De persze nem ezért írom le mindezt, hanem azért, mert ebben Louis de Funés és Hofi Géza között lehet párhuzamot vonni. Ha emlékszel még Hofira, akkor eszedbe jut az a kabaré, amelyet ő is az infarktusa után adott elő, s ezt mondta valahogyan így: "Hát tudod, öcsi, egyszerűen csak megállsz és bámulod a kirakatot, ha kell, ha nem, mert megállómániád lesz és kész... ! Egyszerűen nem tudsz továbbmenni... Elakad a levegőd, oszt úgy csinálsz, hogy hááárrrmmmm!, mert odaszorít (a szíved)! Ne rögjé' má' koma, majd nem lesz olyan vicces az, ha majd neked is lesz! (Na jó, nem kívánom, inkább ne legyen, szóval inkább ne tudjad meg, milyen ám az.... !) Mer' az ám piszok szar érzés tud lenni!!!" <<Így humorizálta el Hofi Géza is a saját (súlyos!) infarktusát, miközben meg -- természetesen az előadásmód miatt -- dőltek az emberek a kacagástól az egyébként "nem is olyan nagyon nevetséges" infarktuson, de hát pont ez minden humor célja: komédiát csinálni a tragédiából. <<És én pont ebben véltem felfedezni a párhuzamok egyikét a két jónevű humorista, Louis de Funés, és Hofi Géza közt.

Előzmény: Btc774 (1185)