hayalilo Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114806

Olvasd a gumiszoba blogot. A bloggerina szerint erőszak a pornó, a prostítúció

 

Evil: a pornó és a prostitúció valóban erőszak. Nem, nem a "filmszerepet" általában önként - és pénzért - vállaló "színésznőn" tett erőszak: ő csak egy eszköz..."demonstrációs eszköz" egy, a konkrét pornófilmen messze túlterjedő "üzenet" közvetítéséhez. Amely üzenet kb. így szól: "Nők! Értsétek meg egyszer- és mindenkorra: ez a szerepetek a férfi mellett. Ennek a passzivitásnak, elszenvedésnek, alárendelődésnek a teljesítését várja el tőletek: ezt a zokszó nélküli ön-kiszolgáltatást és parancs-végrehajtást, ezt az őt szolgáló gátlás-mentességet - végső soron: a tárggyá degradálásotok természetesnek vételét." Érted-e, Evil, aki fiatal vagy és férfi vagy, tehát nyilvánvaló, hogy ez az üzenet nem téged "szenzibilizál", nem a te torkodat szorítja? (és ez, ne érts félre, semmilyen formában sem szemrehányás: egyszerű ténymegállapítás.)

 

A prostitúció pedig azért erőszak, mert művelői kisebb részét kivéve, akik - primitív, igénytelen és rossz jellemű lények lévén - önként választják ezt az életformát, a többség születésénél fogva is predesztinált áldozat: emlékezz vissza, kérlek, a cigány kultúráról, benne pedig a nők helyéről/szerepéről adott elemzésemre. A prostituáltak legalább 80%-a cigány családból kerül az út mellé, hiszen abban a kultúrkörben a lánygyerek születését azért tekintik szerencsének, mert jövedelemforrás lesz belőle: serdülő korában pénzzé tehető "jószág", akiből megél az apa, a fiútestvér - az egész család. Hogyne volna ez az erőszakok erőszaka?! Még az is az, hogy a - bármennyire is értelmes - kislányt legtöbb esetben nem engedik tanulni: nemi érésekor azonnal "férjhez adják": nem egyszer úgy, hogy gazdag cigánycsalád visszataszító külsejű, gyengeelméjű fiát kell "kiszolgálnia"- és hogy feltűnő ne legyen, a tehetős rokon által befogadott szegény kis unokahúg státuszában. Ez nem volna erőszak?!

 

Most engedj meg egy személyes kis zárójelet. "Alilo, te hol élsz?" Megszólítottál - és ezt köszönöm. Nagyon kevés kell egy - akármilyen - viszony humanizálásához: legtöbbször elég ennyi. Nem szeretek verekedni vita helyett - csak akkor teszem, ha elkerülnöm lehetetlen. Amondó lennék:-): ne csépeljük egymást, hisz mindkettőnknek agya is van - és kutyája is.:-)) Mondok még valamit: ezzel az "Alilo"-val mégiscsak rátetted a lábad a "grúz hadi útra". Lesz - lehet - tebelőled igazi dzsigit (kaukázusi harcos) és...ha ehhez, ami hozzád fog sokat tenni, csak egy homokszemnyit is hozzátehetek (vagy tehettem volna) hát....nem akarok patetikus lenni...Akkora öröm lenne, mint az Elbrusz.:-)

 

A válaszadást folytatom majd, de most mennem kell főzni.:-)    

Előzmény: Törölt nick (114798)