Grumi Maci Creative Commons License 2015.01.11 0 1 11444

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=115797650&t=9202605

 

Én ez a kezdő recept alapján keztem főzni, de azóta levittem

9kg zsír, vagy faggyú 1,8kg lúg(0,9kg 1doboz lúg a boltba) és 16-18 liter víz az adag, ezt egy 65 literes inox üstbe főzöm amiből épp, hogy csak ki nem fut főzés közben.

Tüzelni alatta nagyon óvatosan mert nagyon hamar kifut.

Akkor van kész ha a fenéklúg felbugyog a szappan között, ekkor egy kis marék sót szoktam tenni bele. Össze főzöm és egy formába szedem

a felül öszegyűlt szappant, ha kihül feldarabolom.

Reszelve ezzel mosunk az autómatába.

 

Az ""Ét-olajjal"" az utóbbi időbe pórul jártam így azt már nem használom.

 

Kezdésnek ennyi, de olvasd el selgír hozzászólásait is, jegyzetelj

és ha jó az idő az udvaron akkor hajrá próbálj szappant főzni úgy  

lehet legtőbbet tanulni.

Előzmény: Pepike13 (11443)