Yoshi Toranaga Creative Commons License 2015.01.28 0 0 1859

Sokáig kerestem érlelőedényt. Szerettem volna valami nagy, 10 literes befőttesüveget, amelynek az oldalát kifúratva csapot szerelhettem volna rá, de a legnagyobb amit találtam még öt literes sincs.

 

Viszont találtam egy sörfőző boltot:

 

http://olaszsped.com/

 

Itt vettem egy 20 literes műanyag vödröt, amely élelmiszeripari minősítésű, erre szereltem csapot. (Lehet vödröt venni csappal is, de annak a csapja a legalján van, így az üledéket is kifolyatja. Külön vettem vödröt és csapot, úgy szereltem rá, hogy az aljánál kb. 5 cm-rel feljebb legyen.)

 

Elvileg a kombucha nem tartható műanyag edényben, mert a sav kioldhat belőle káros anyagokat. Viszont - szerintem legalábbis - ha olyan műanyagban tartjuk, ami élelmiszeripari célra készült, abból talán nem lehet baj (Vélemények?).

 

Egyelőre még üvegben van, már kezd kinőni a tea felszínén.

Előzmény: Dittuska (1856)