Mindent tudó Creative Commons License 2015.02.03 0 0 3447

A DeLorean haladásához benzin kell, ez hajtja, hogy haladjon, mint minden más kocsit is, így ez kell, hogy elérje a 88 mph-t is :)

 

Az időutazáshoz simán csak 1,21 gigawatt energia szükséges, amit mindig rendelkezésre álló plutóniumból, véletlenszerűen rendelkezésre álló villámból, vagy a későbbiekben Mr. Fusion segítségével tulajdonképpen bármilyen legkönnyebben rendelkezésre álló szemétből nyernek ki. Jó kérdés, hogy kinek a találmánya. Az időutazást pedig a fluxuskondenzátor teszi lehetővé gondolom oly módon, hogy az 1,21 gigawatt energiát használja fel.

 

Az első filmben az önindító hibájánál attól még, hogy mutatják a fluxuskondenzátor hibáját is, az simán lehet az akkumulátor hibája ugyanúgy mint a lámpa fényének villódzása. Tehát nyilván kell az akksi, hogy bekapcsoljon, de attól még nem a benzint alakítja át az időutazáshoz, hanem az innen-onnan (fentebb) kinyert 1,21 gigawatt energiát használja.

 

A repüléshez is nyilván benzin szolgáltatja az energiát (mivel más kocsi is alkalmas a repülésre), de a működési elvének tudományos magyarázata olyannyira hiányzik, hogy még annak kezelése sem világos, mert például nem tudni még azt sem, hogy miként változtatja a magasságot. Így ezügyben egyébként nem is igazán hasonlít a légdeszkára, mivel ott mindig megközelítőleg azonos a deszka föld közti távolság.