Authentik1 Creative Commons License 2015.02.08 0 0 1557

Azért hihetetlen h mennyire nem mernek semmit kockáztatni az Afrika-kupa döntőkőn. Minden helyzet ajándék, és ez már vagy 20 éve igy van.

Elefántcsontpartról azért lekerült az átok, a kilencvenes évek Nigériája utáni legerősebb afrikai csapat csak összehozott egy győzelmet két tizenegyesekkel elveszitett döntő után. A három már tényleg durva lett volna.

Drogbának ezt már nem volt türelme megvárni, nemúgy mint a BL-győzelmet. :) Azt is hogy hozta össze a Chelseavel te jóisten. Véletlenül se akkor, amikor megérdemelték volna 2008-ban vagy 2010-ben. Akkor kárpótolta őket a sors a sok balszerencséért, mint most az elefántokat. Pedig semmi nem érdemeltek a mai meccs alapján. Pláne ezzel a hányinger Barry szinészkedéssel.

 

Az elmúlt tiz év másik legerősebb afrikai csapatán Ghánán maradt rajta az átok. 2010-es vb-kiesés Uruguay ellen, ahol nem sikerült történelmet csinálniuk, első afrikai csapatként elődöntőbe jutni. 92-es 12 körös döntőbeli tizenegyespárbaj vereség, most meg egy 11 körös.

Amúgy azért ilyen hosszúak ezek a párbajok, mert nagyon rosszak a kapusaik. Vki kaput talál az gól. :)

Ez a ghánai kapus különösen reménytelen volt.

Abedi Pelé után most már a fiainak is van ezüstjük. Már nem is egy, ha jól tudom. De ők is meg fogják nyerni előbb vagy utóbb sztem. Elefántcsontpartiak kiöregednek, maradnak ők az algériaiakkal.