Mindent tudó Creative Commons License 2015.02.09 0 0 3475

A Vissza a jövőbe nem engedi meg az alternatív jelenek egyidejű létezését, azaz nincsenek párhuzamos világok. Hanem minden átalakul. Tehát egy azon idősíkban nincs két Jenny-fer stb. A személyek átalakulása (pl. Marty kezének eltűnése), a tárgyak, feliratok átalakulása mind ezt hangsúlyozza.

 

Emellett persze érdekes (és ezt neveztem nemrég következetlennek), hogy néhány emberke számára a múltbéli gondolata nem változik meg. Azt vettem észre, hogy annyiban mégis következetes, hogy a megváltoztató személyek azok, akiknek a régi emlékei, régről származó énje megmarad...

 

 

Az viszont szerintem igaz, amit írsz, hogy az Almanach elégetésével már akkor este átalakult Jenny körül az alternatív 1985 a jobb 1985-té. Tehát az átváltozás nem tart egészen estétől reggelig, hiába, hogy gyűrűződve lassan azért valamennyi időt csak vesz el.

 

Ebből a szempontból további érdekesség, bár már volt erről is szó, hogy az első filmben Marty fényképén elég hosszadalmasan tűnnek el a testvérei, majd ő maga is. Tovább furcsa, hogy a bátyja haja hiányzik, azaz valamikor készült fénykép egy hajatlan Dave-ről, illetve később egy olyan testvérről, akinek csak lába volt? :)

Előzmény: v_peti (3474)