Mindent tudó Creative Commons License 2015.02.11 0 0 3480

Ezért nem egészen következetes a film.

 

Mert ugye Marty és Doki a nem alternatív 2015-ből jönnek ide, ebbe az alternatív 1985-be. 2015-ben ugye már gyűrűződve, lassan megváltozott a világkép, pl. az, hogy (kimaradt jelenet) az öreg Biff szépen eltűnik, és ki tudja még, hogy mi minden kezdett el utána megváltozni, amíg jöttek vissza Marty-ék.

 

Martynak és Dokinak még volt annyi ideje látni, hogy 1985 normálisnak tűnjön, de mire hazaértek, addigra már minden "helyre áll", hiszen ez a realitás mindenki más számára.

 

Na és itt jön a következetlenség. Tegyük fel, hogy ebben az alternatívában (nem pedig világban, nem külön párhuzamos világban) Marty tényleg Svájcban van. Akkor tehát Marty miért nem kezdett el halványulni, majd mondjuk Svájcban megjelenni? Ennek kellett volna ugyanis történnie. Miért is? Példaként vegyük a Doki elmegyógyintézetbe zárását, majd a kitüntetését. Hát nyilván nem egy helyen készült a két kép :)

 

Marty és Doki (és Jenniferre is igaz), ha nem kezdett el átváltozni az alternatív 1985-nek megfelelően, akkor annak két oka lehet, bár ettől még következetlenségre továbbra is adhat okot. Szóval az egyik az, hogy az alternatív 1985-ben lévő Marty és Doki változott át, és "ment át beléjük" (vagy, hogy mondjam :D), a másik eshetőség az, hogy az időutazók számára megmarad az eredeti realitásuk emléke, gondolata, élménye, múltja stb. (bár ez végülis ugyanaz, mint az első ok)

 

Szerintem Marty azért nem volt Svájcban, mert nyilván ugyanúgy ahhoz a közveszélyes Brown-hoz járkált, így aztán bajba is került, láthatjátok! :)))

Előzmény: v_peti (3479)