Lewes1973 Creative Commons License 2015.08.14 0 0 7237

Sziasztok,

 

Túl vagyok az első 1000km-en az új Superb-el. Eddig nagyon bejött. Az utcán az átlagnál többen megnézik, másik autókból mutogatnak rá, szóval érdekes :)

A fogyasztás 6.1l-nél áll (tankolás szerint), ami vegyes használat mellett nem rossz (2.0l diesel, 150LE)

Jók a menetbiztonsági cuccok is, a rugózás beállításai is tetszenek (főleg Sport és Comfort állásban használom, az első autópályás, a 2. a "jó" magyar utakra való)

Az aktív sávtartást kikapcsoltam, a passzív sem enged leesni az útról, de az aktív annyira helyettem kormányzott, hogy az már nem is vezetés volt.

Sajnos a távolságtartó tempomat még a legkisebb távolsági beállításon is túl nagy helyet hagy, vigyázni kell, hogy ne ugorjanak be eléd. Viszont a régebbiektől eltérően sebességváltáskor nem kapcsol ki, csak aktív fékezéskor, ami sokat segít.

Az elektromos kézifék is jó, teljesen autómata üzemmódban lámpánál való leálláskor is aktiválódik, plusz teljes megálláskor is, így 1x bekapcsoltam, utána nem kell vele foglalkozni.

Nem tudom, Start-Stop esetén más autóknál is így van-e, de ha lefulladok (néha még előfordul), a motor autómatikusan újraindul, szinte észre sem venni.

 

(A képek minősége nem a legjobb, sry)

 

Üdv:

Lewes