_Brazil_ Creative Commons License 2015.11.04 0 2 7288

Szia

Nyilván nem ismerjük a szerződés részleteit, de ahogy nekem átjött, az eredeti, kétoldfalúan elfogadott és aláírt szerződés szerint a régi autód és a különbözet kifizetése volt az új autó vételára, aminek a kifizetését te teljesítetted, és a regi autó is a feltételeknek megfelelően rendelkezésre állt.

Ezek alapján a szerződést a saját részedről teljesítetted, a másik fél részéről már akkor sem történt ez meg, amikor nem jött meg időre az autó, bár erre biztosan van kitétel a szerződésben.

Atta azonban nem biztos, hogy van lehetőségük, hogy a teljes vételár (régi autó + különbözet) kifizetése után visszamondják a szerződést, különösen ha erről számlát is kaptál, mivel ezzel az adásvétel gyakorlatulag megtörtént. Itt most még lehet azon rugózni, hogy a régi autót megkapták-e akkor vagy sem, de mivel a számla kiállításakor az aláírt érvényes szerződés szerint az adásvétel tulajdonképpen megtörtént, így nagyon érdekelne az a rész a szerződésben, ami az eladó részéről lehetőséget ad arra, hogy ne teljesítse a rá vonatkozó kötelezettséget, vagyis azt, hogy átadja az autót részedre a megfelelő procedúra mellett.

Feltételezem, hogy nincs olyan kitétel a szerződésben, hogy az eladó fél bármikor egyoldalúan módosíthatja a szerződést. Az árváltozásra esetleg lehet benne kitétel, mivel a deviza árak változása esetén a forintos ár változhat. De ha már kiállították a számlát, utána a bocs, de mégse stimmel dolog már nehezen tartható.

 

Szóval ezt simán ne hagyd annyiban.

Jogi képviselő nélkül ne menj oda.

 

(még egyszer, nem tudom mi van a szerződésben, de ha nincs lehetőségük a számla teljes kifizetése _után_ elállni a szerződéstől, illetve a vételárat utólag módosítani, akkor simán azzal kezdenék, hogy 1. nagyon ne beszélgessünk, mert úgyis per lesz, 2. vagy most kérem az autót névre írva délután, vagy 3. nem kell at autó, nem perelünk, de kérek 1-2 millió forintos kártérítést. Sok múlik azon a papíron amit aláírtál)

Előzmény: szrol1 (7280)