zsazska Creative Commons License 2015.12.25 0 0 62915

Szia! 

 

Először is gratulálok, hogy befogadtatok egy rossz sorsú kutyust! 

Amiket a táplálásával kapcsolatban leírtál, az sajnos mind nagyon helytelen. 

Kenőmájas...nos, tele van mindenféle adalékkal, ízfokozókkal, és bár a legtöbb kutya szívesen fogyasztja, mégsem helyes azzal etetni őket. Nagyon zsíros is, szóval ne csodálkozz, ha hízik.

Macskakaja: megint olyasmi, amit nem javasolt kutyának adni. A macskák fehérje igénye sokkal magasabb, mint a kutyáké. A magas fehérjebevitel pedig károsítja a veséket. Hosszú távon vesebetegséghez vezet. 

Alapszabály, hogy nincs olyan, hogy nem eszi meg. Persze vannak kaják, amiket előnyben részesítenek, de hidd el, hogy ha kiválasztasz egy számára megfelelő összetételű, és minőségű kaját, és azt teszed le elé, előbb utóbb meg is fogja enni. Egyetlen kutya sem olyan ostoba, hogy éhen pusztuljon, miközben napjában kajával kínálják őt. Csak legyél erős, és következetes. 

Először is válassz egy megfelelő tápot! Nekem bevált a Brit Care adult Small breed táp, de számtalan más, szuperprémium minőségű kaja van forgalomban. Ne a bevásárlóközpontokban vásárolj! Ott csak a ratyi márkákat találod. Vannak kimondottan a fogyást elősegítő, light tápok is. Válaszd ki a kutyád méretének, életkorának, és a pénztárcádnak megfelelő terméket, és csakis azzal etesd! Ajánlott a felnőtt kutyát is napi kétszer etetni. Így az egyszerre elfogyasztott táplálék mennyiség kevesebb, és jobb a felszívódása. A tápok csomagolásán fel van tüntetve az ajánlott etetési mennyiség. Ne felejtsd, hogy ne az elhízott súlyt vedd alapul, hanem a kívánt testsúlyt! Kínáld meg vele reggel. Tedd le elé, és ha nem ette meg, maxiumum 5-10 percig várj, majd vedd el előle az adagot! Este ismételd meg, és csináld ezt így örökké! Hidd el, hogy 2 napon belül enni fog! 

Szerencsés fogyasztást! Gyere majd vissza a hírekkel! 

 

 

Előzmény: Honda Andi (62914)