asdf_ Creative Commons License 2016.03.01 -1 0 16006

Igen, csak itt nem errol van szo, hanem arrol, hogy az utas A-bol C-be kivan utazni 50%-os kedvezmennyel B-n keresztul, es csak az A-B, (vagy a B-C) szakasz esik a MAV teruletere. Ezert, mivel a kedvezmenye kizarolag a lakhely es az iskola kozotti legrovidebb uton ervenyes, ellenorizni kell, hogy tenyleg ezt teszi-e. Ertelemszeruen a mavos jegyvizsgalonak fingja sincs arrol, hogy a nem MAV teruleten levo A-B utvonalrol vonatra szallva majd megteve a B-C vonatos utat a legrovidebb-e A es C kozott, neki csak egy menetrendje van, meg egy vasuti terkepe es kilometertablazata. Erre ul Gizike az informacios pultban, aki ezt az estis tanulo tanulmanyai alatt mindossze egyszer(!) elofordulo ellenorzest vegrehajtja (bizonyara fel van szerelve az ehhez szukseges rekvizitumokkal is, ugy mint Volanbuszos halozati terkep, internet, meg ilyesmik), majd kiadja rola a pocsetes papirt, melyet az utas lobogtathat a jv-nek, aki mivel mar cegen beluli papirrol van szo, ezt mar ertelemezni is tudja/alkalmazhatja.

Attol, hogy van egy DB, attol meg ugyaniugy megbukott volna a tudatlan utas, mert OPT-IN-es a tortenet, kapott volna egy szep nagy uzenetet a JV az arcaba, hogy a kerdeses diakigazolvany szamahoz utvonaligazolas nincs a rendszerben, es mar kopte is volna a nyomtato az utasleadasi lapot es lehet a kasszahoz faradni.

Az persze teny, hogy a tanulo lakcime es az oktatasi intezmeny birtokaban a diakigazolvany keszitoje automatikusan tolhatna egy outputot a mavnak, es lezajlhatna ez az egesz full automatikusan, de nem szabad elfelejteni, hogy egyelore egy olyan tablat latsz, amikor bejossz az orszagba, amire az van irva, hogy Magyarorszag, igy az elvarasaidat is ehhez merten kell megtenni ;) En valamikor huszoneve kaptam az elso chipes diakigazolvanyomat, egy rakas zsetonnal lehuztak erte mindenkit, es hogy majd mennyire jo lesz, ott van rajta a chip es majd mennyi mindenre lehet hasznalni, szerintem a mai napig 5%-nyi elo diak nincs aki valaha valamire is hasznalni tudta volna, hogy chipes a diakja.

 

A tudatlansagrol pedig annyit, hogy valtozatlanul az utas, nem pedig a jv. volt tudatlan (tetszik tudni, x ismerete nem mentesit a kovetkezmenyek alol).

Az utmutatast megkapta, hogy milyen papirt kell beszereznie es mi miatt (szivesen!), sajat erejebol meg legyen mar annyi sutnivaloja, hogy a, azonnal megcsinaltatja a papirt, majd meltanyossagot ker, vagy b, eleve esdekelve megy igazolast csinalni, hogy basszus, en ezt nem tudtam, masfel eve utazom igy, az eletben nem kellett meg senkinek, nemelehetneehogy megcsinaljuk ezt a papirt, majd azt itt rogton utolagosan bemutatnam es egy nagy mosoly...

Előzmény: beauvois (16005)