asdf_ Creative Commons License 2016.03.01 -1 2 16008

 

Az aláírásnál az Utasleadási lapon (ez mit jelent különben? -számomra nevetséges elnevezés) van egy lehetőség, hogy az egésszel nem értek egyet - erre sem hívta fel a figyelmet.

 

Nem kell felhivni a figyelmet, leven akinek -mar bocsanat- egy csepp esze is van, elolvassa, mit ir ala es csak utana irja ala. A kaller raer ezt megvarni, o a vegallomasig megy.

 

 

Értem én a szabályokat, de ez a szabályzat is túlzás, hiszen a lányom senkit nem károsított meg, mindössze egy papírt kellett pótolnia. Fizettessék meg vele a 100%-os jegyet, ez jogos - de ekkora büntetést?

 

De. Akkor, abban a pillanatban a papriok alapjan -illetve hat epp azok hianya miatt- o ott megkarositott, ugyanis jogosulatlanul vett igenybe utazasi kedvezmenyt. Ilyenkor potdij+utazasi dij(kulonbozet) kovetkezmennyel jar ez. Ha engem a rendor igazoltat, ot sem fogja k-ra erdekelni, hogy epp most nincs nalam a forgalmi, vagy epp tegnap jart le a jogositvanyom. Egybites a tortenet. Megvan a papir, jo vagy, nincs meg a papir -jogosan!!!- megbuntetnek. Tetszik, nem tetszik, ez van. Felnott ivarerett emberek probaljanak mar gondoskodni magukrol, sajat maguk utanajarni, hogy a diakigazolvanyukkal mire jogosultak, mire nem, ha valamire igen, arra pedig hogyan. Az, hogy ezt nem mondtak, az nem kifogas (ketsegtelen, az uj diakigazolvany melle igazan adhatnanak egy darab A4-es lapot, hogy edesdragakedves esti tagozatos hallgatok, emitt a szabalyok, de azon sem lepodnek meg, hogy anno adtak, vagy az igenylesnel volt ott tajekoztato, csak arrol esetleg elfeledkezik mindenki). Ha nem mondtak semmit, az annyit jelent, hogy nem tudom, hogy mik vonatkoznak ram, mire es hogyan hasznalhatom a diakomat, tehat utana KELL neznem. Ennyire legyen mar eletre kepes valaki, ne kelljen mar felnottkoru emberek hatsoja ala tolni mindent...

Előzmény: Borta65 (16007)