Törölt nick Creative Commons License 2016.03.10 0 0 136503

Tyű, hát nagyon szórakoztató volt utánanézni...haha...   bocsi.

 

"Az eredeti araucana tyúk szintén egyedülálló, kékes színű tojást tojt és alkata farok toll nélküli volt  európai változata egyaránt lehet szakállas és fültollas is és valóban türkizkék és türkizzöld tojást rak fészkébe. A csüd színe zöldes, fekete-zöldes.
Európa nagy részén araucana fajtanév alatt a farkatlan variációt értik. De Nagy Britanniában például csak a farkos-bóbitás típus elismert. A farkatlanság részleges dominancia elvén őröklődik, ezért farkatlan állatok tenyésztése során is kelnek farkos utódok. Ezeket is felhasználják a tenyésztésben, mert a sok egymást követő farkatlan generáció párosításának következtében a törzs rövidül, ami nem kívánatos.Minden bizonnyal az egyik legnépszerűbb fajtává teszi azon tulajdonsága, hogy zöld héjú tojásokat tojik. Ezek egyébként kevesebb kalóriát is tartalmaznak a hagyományos tojással szemben. Kifejezetten húsvétkor tarolnak az araucana tojások."

Szóval nem tudom, dönstsük el. 2 aracuana kép, és az illető kakas képe egymás mellé téve:

 

Nos ennek lehet hogy a csüd színe zöldes, fekete-zöldes, és nincs faroktolla, ennyiben hasonlít. Viszont nincs se szakálla, se fültolla, ennyiben biztosan különbözik.
Persze lehet hogy sok másban is.
Maximum keverék lehet, deakár lehet benne valami.
Ha tyúk lenne, akkor csak meg kellene nézni, milyen színű tojást tojik...
:-)

Előzmény: G.O.L.I. (136501)