Koonkretcsavo Creative Commons License 2016.03.30 0 0 76

Térdre esve könyörgöm a segítségetekért!

Lassan elvesztem a hitem mindenben, ami szent.
Már-már a saját józan eszem forog kockán. Leírom a problémát, hátha valaki. Ti olyan okosak vagytok, szánjátok meg megtépázott idegrendszeremet!

A következő a gond:
Adott egy Frontera (frontin gyógyszer, vajon véletlen???). Vagyon benne egy Blaupunkt Car 300-as rádiós magnó. Meg vagyon benne egy kijelző, MID, fedélzeti computeres az Opel. Természetesen a kijelző pixel hibás - volt, ugyanis kiszereltem és egy nagyon rendes srác (neten bogarásztam) huszonezer Forintér megberhelte, és jó lett.
Visszaszereltem a kijelzőt. És most jön a gond. A kijelzővel minden rendben, minden sora működik (3 soros), be tudtam állítani a dátumot, órát stb...
Viszont ha bekapcsolom a rádiót, a boga istennek sem hajlandó kijelezni a rádió állapotokat (frekvencia, meg ilyenek). A rádió szól, kódot nem kért.
Szóval rádió üzemben az alsó sor sötét. Kiszerelés előtt, míg pixelhibás volt, a rádió kijelzése működött (értelemszerűen pixelhibásan).

Próbáltam mindenfajta woodoo varázslatot (3+5-ös gomb, 3+5-ös gomb AS-el stb...). Amire jutottam, hogy 4+6+bekapcsra pittyen egyet, majd rendesen el kezd szólni a rádió.

Ha megszánnátok, azt megköszönném.