kravatky Creative Commons License 2016.04.08 0 0 110

Az első kutyámmal ugyanez történt hat évesen, a szteroid után teljesen jól lett évekig, csak nagyon öreg korára ment néha nehezen, akkor megint kapott szteroidot, de gyakorlatilag nagyobb baj nem lett soha.

Ugyanakkor a mostani kutyámnak becsípődött egy ideg, ami sokáig semmi panaszt nem okozott, de egyszer úgy bekattant, hogy már az ötödik szteroid injekciót kapta, és még mindig semmi javulás nem volt. Na, ekkor vittem el akupunktúrára, ami nagyon jól stimulálja az idegpályákat. (a dokicsaj más betegségekre is ajánlja, de én ezekben a jin meg jan, meg alternatív dolgokban nem igazán hiszek, viszont azt tudtam, hogy ha nekem beáll a nyakam, akkor a masszőr egy pontot szokott megnyomni a könyökömnél, és enyhül a dolog, szóval, gondoltam, teszünk egy próbát)

Már az első kezelés után jobban lett. A dolog persze nem múlik el, sőt, tavaly nyárra odáig jutottunk, hogy úgy néz ki, műteni kell, de mivel más bajai is vannak, ezért kivártunk. Közben én -a dokink javaslata ellenére- elvittem megint akupunktúrára, és azóta az a nagyon nagyon rossz, szinte bénulásos állapot, amikor minden mozdulatra vonyított, nem jött elő.  (kopp-kopp-kopp) Persze van, hogy kicsit látom rajta, hogy nehezebb, akkor megint két*három akupunktúrás kezelés, és nyugtunk van pár hónapot. (de ő idős is 12+ , meg sokízületi gyulladása is van a mellső lábaiban, amitől hülyén jár, ami nem használ a gerincének, ezért újra és újra elő is jöhet a fájdalom)

Szóval nyilván minden eset más.

Azt javaslom, hogy nézesd meg kimondottan szakemberrel, nem csak a sima állatdokival. (az Állatorvosin Diószegi doki, a Felicavetben Seregi doki, őket személyesen ismerem, van velük tapasztalatom, és ajánlani is tudom őket a tárgyban. A Primavetben is van egy doki, de a neve nem jut eszembe, őt nem ismerem, viszont az akupunktúrás dokicsaj ajánlotta, mint a legjobbat, ha mégis műteni kéne a kutyát a gerincével. Ha kell, ők elküldenek a kutyával MRI-re, ami megmutatja, mennyire súlyos a dolog, de lehet, hogy anélkül is mondanak többet)

Illetve ha panasza van a kutyának újra, akkor én az akupunktúrűval is tennék egy próbát szteroid helyett: Dr Mihályffy Éva/állatakupunktúrára keress rá a guglin, de talán más is csinálja. Mondom, én nem vagyok egy ilyen alternatív gyógyászati fan, de szerintem a mozgászervi dolgokra az akupunktúra használ, ezért erre mindenképp ajánlanám. 

Ja, még annyi, hogy ha bénulás van (tehát lábra sem áll a kutya), akkor mindenképp soványmalacvágta valamelyik szakemberhez, mert ha 24 órán belül nem műtik, akkor végleg bénulhat (ami nem jelenti, hogy okvetlenül műteni is fogják, de neki kell megítélnie!) És tényleg érdemes olyanhoz menni, aki ezzel foglalkozik, mert ez nem csak egy műtét, itt ezredmillimétereken múlik a siker, amihez meg csak a gyakorlat, a sok elvégzett műtét segít. (sok állatorvos amúgy is MINDENT kezel, sok dolgot így nem is jól, hiszen ha egy embernél szakosodnak a dokik akkor egy állatorvos sem lehet penge minden területen, hanem nyilván csak azokon, amit sokat lát, mert naponta előfordul. Így pl. a kutyám régi dokija évekig kezelte szívbetegként a kutyát, míg el nem jutottunk Manczúr dokihoz a Felicavetbe, és szakorvosként közölte, hogy a szívének semmi baja, nem azért köhög a kutya, hanem teljesen más miatt. Pedig a régi dokink is csinált UH-ot...) Szóval, ha kell, tényleg érdemes szakorvoshoz menni.

Előzmény: kmariam (108)