zsazska Creative Commons License 2016.05.21 0 0 125322

Bocsi! Nem tudom, hogy nem szúrta ki a szemem a kan szó ... Pedig vissza is olvastam. :) 

Molera közben leírta a lényeget, ami az összeszoktatással kapcsolatos, vagyis nem lehet tudni előre, hogy miképpen fog reagálni, így nehéz volna bármilyen tanáccsal szolgálni. 

Esetleg tegyetek pórázt a nagyra, amikor első alkalommal találkoznak szemtől szembe,  de ne fogjátok, csak hagyjátok, hadd húzza maga után, és ha szükséges, a pórázzal el tudjátok rántani, ha támadólag lépne fel, de ez nem jellemző. Általában csak rámorognak a kicsire, de nem bántják, aztán lassan lassan, de olvadni kezd a jég. Nincs biztos recept. Van, akinél percek kérdése, és a nagy játszani kezd a kicsivel, és van, mikor napok, vagy hetek kellenek, mire egyáltalán kapcsolatba lép vele. De a kutyák is társas lények, s így előbb, vagy utóbb, de ki fog alakulni a kapcsolat. 

Addig azonban, amíg nem vagytok biztosak abban, hogy ha kettesben maradnak, nem bántja majd, addig legalább mindenképp tartsátok rajtuk a szemeteket. Én azt mondanám, hogy az sem árt, ha mindkettőt beviszitek a lakásba, hogy minél több ideig figyelhessétek, hogy alakul a viszonyuk.  

Molera már írta, hogy jobb, ha idősebb az a kölyök... 6 hetest semmiképp nem javaslok, már csak azért sem, mert az állatvédelmi törvény szerint is tilos 8 hetes kor alatt elválasztani az anyjától. 8-10 hetesen már elég érett idegrendszerileg, és emésztőrendszerileg is, hogy az elválasztás megtörténjen. 

Az ivartalanítást pedig jobb, ha mindkét kutyusnál elvégeztetitek! 

 

Előzmény: Aniesz (125319)