Simulacrum Creative Commons License 2016.08.17 0 1 30

Én ma döntöttem úgy, hogy abbahagyom. 132 napig csináltam a 16/8-as koplalásos formát. A reggelit hagytam el. 13, 17 és 21 órakor étkeztem.

Tapasztalataim:

- Én világéletemben reggelipárti voltam, ezért kicsit tartottam a dologtól, de nem volt nehéz átszokni a böjtre.

- Azt olvastam, hogy 1-2 hét után megszokja a szervezet és nem lesz éhségérzet a délelőtt folyamán, nos részemről még most is (több, mint 4 hónap után) simán megvolt az elég erős éhségérzet olyan 10-11 óra körül, utána enyhült.

- Hetente háromszor végzek saját testsúlyos, könnyű edzést és minden nap kb. 1 órát sétálok. Egyikben sem tapasztaltam sem pozitív, sem negatív változást a böjt alatt. Azaz, nem éreztem erősebbnek magam az edzések alatt, de gyengébbnek sem.

- Fogyni fogytam, de ezt sem a böjtnek tudom be, mert a böjtölés előtt is fogytam. A zsírszázalékomat is mértem, tehát az a előnyként írt dolog, hogy a böjttel a zsírból fogyunk nálam nem jelentkezett erősebb formában. A böjt nélkül is csökkent a zsírszázalékom egyszerű kalóriacsökkentéssel és rendes ételek fogyasztásával. Akik nem tudják pontosan mennyit kell enniük és nehezen vesztenek súlyt, azoknak talán tényleg könnyebb ezzel a módszerrel a fogyás, mert egy étkezést tulajdonképpen kihagynak és lehet nem ennének többet a 8 órában sem.

- Beteg nem voltam a 4 hónap alatt, de ugye itt főleg nyárról volt szó és a böjtölés előtt is egészségesen próbáltam élni, tehát ezt sem tudom a koplalás számlájára írni.

 

Összefoglalva: Én sem negatív, sem pozitív hatását nem tapasztaltam, nem érzékeltem az időszakos böjtölés 16/8-as változatának, ezért döntöttem úgy, hogy abbahagyom több, mint 4 hónap után. A sejtekre gyakorolt megújuló hatása biztosan fontos, ezért a jövőben azt tervezem, hogy időnként visszatérek rá, de nem hosszú időszakokra.

 

Csináltattam egy teljes vérkép vizsgálatot a böjt előtt, amit teljesen rendben volt (a koleszterin volt kicsit több a megfelelő tartományhoz képest, de koleszterinről megoszlanak a vélemények).

Lehet majd készítettek most is egyet.