M62 187 Creative Commons License 2016.08.24 -1 1 16099

Nos, ha te inkább maradsz a feltételezésnél, akkor miért kérdezel?

Hangjelzést nem csak élet- és vagyonbiztonság okán lehet/kell adni, hanem számtalan más esetben is. Hosszú lenne felsorolni és elmagyarázni, de így van.

Az egy dolog, hogy Zuglóban aluljáró van, de ha legközelebb majd megfigyeled, a környéken nem kevés kitaposott ösvényt találsz majd a töltésoldalban. Azok a fránya emberek ugyanis elég sokszor lusták elmenni az aluljárókig, és még a töltést is megmásszák, ha azzal hosszú perceket spórolhatnak. Nem, ez nem feltételezés, bő két évtizedet laktam a környéken... :-)

Értem én, hogy sokakat zavar a vonat, de ez kölcsönös, a vonatot is sokan zavarják. Ráadásul a vonat már azelőtt is ott járt, hogy te odaköltöztél volna. El kell költözni máshova, sajnos nincs más megoldás.

A mozdonyvezetők nem önmaguk ellenségei, nem kürtölgetnek csak úgy bele a világba meg a saját fülükbe. Sőt, nagyon sokszor akkor sem kürtölnek, amikor lehetne/kellene. Emlékszem rá, hogy egyszer a Déli környékén lakók panaszt tettek a mozdonyvezetőkre. Ki is adták parancskönyvben, hogy nem szabad a lakók nyugalmát zavarni. A lakók akkor jöttek rá, hogy addig tulajdonképpen csend volt, mert ami utána következett... :-) A kürtölést megtiltani olyan, mint fegyver nélkül háborúba indulni.

Előzmény: lavendeer (16091)