Jani8406 Creative Commons License 2016.08.26 0 0 7288

Szia Viktor86!

 

Röviden:

 

Neten, online:

Felmész egy online felületre: Netrisk, biztositok.hu, ... rengeteg van, google a barátod :). Kitöltöd a te és a jármű adatait. Az oldal kidobja az ajánlatokat, jobb feltételekkel mint egy alkusznál.  Amelyik tetszik elfogadod. Az oldal generál egy szerződést, amit már használhatsz is ha megállít a rendőr. Az aláírt szerződést visszaküldöd. Napokon belül megérkezik a csekk. Befizeted a csekket.

 

Az alkusz által adható kedvezményeket (a biztosító határozza meg) online te magad kérheted, illetve az összeset, amire jogosult vagy automatikusan megkapod. Így mindig a legjobb ajánlatokat kapod.

 

 

Alkusszal:

Találkozol vele. Ha több biztosítóval is kapcsolatban áll, akkor megpróbál meggyőzni, hogy az ő általa ajánlottat válaszd, mert az aztán übertuti. Az igazság persze az, hogy azon van a legnagyobb jutaléka.

Ha csak egy biztosítóval van kapcsolatban, akkor nem is kérdés, hogy melyiket fogod választani.

Kitöltöd a papírokat (mint online), majd aláírod. Alkusz beviszi a biztosítónak. Napokon belül megérkezik a csekk. Befizeted a csekket.

 

Az alkusz jutalékát természetesen te fizeted meg a biztosítási díjba rejtve. Online ezért is olcsóbb. Az alkuszok többségének semmilyen jogi vagy gazdasági ismerete, végzettsége sincs, így fogalma sincs mit írat alá. Így még ez az előny is veszett ügy.

 

J