yeeeyha Creative Commons License 2016.10.03 0 0 13281

Na sziasztok!

 

A mesékben mindig van valami akadály a hősök előtt, egy sárkány mondjuk. Na, én is megtaláltam a magam sárkányát, a labor sehogy se akar összejönni, pedig a szóbeli már úgy lazán meg van, hogy nem is teszem oda magam annyira. Negyedjére kell most menjek. Finoman szólva tele a hócipőm, a vizsgadíj, a Pestre utazás, szabadság kérés.... se pénzem, se időm erre. Nevetséges, hogy a diplomámat használva dolgozom (szocmunka), de maga a diploma (és a nagyobb fizetés...) a nyelvvizsga miatt nem lehet a kezemben. Ja, és a nyelvet is használom a munkám során, röhej.

 

Szóval kértem már itt (és kaptam is :) ), de újfent lovári labor hanganyagot keresnék. Vagy olyan videókat, hangfájlokat, amin cigányul beszélnek (és nem énekelnek), bármit. Nincs tanárom, nem is nagyon volt, egymagam készítettem fel magam a szóbelire, írásbelire, nehogy már egy francos labor fogjon ki rajtam. Az érettségiket hallgatom, azok 1-2 pont vesztéssel, vagy hibátlanul mennek, de nem akar megérni a gyümölcse. Az origós honlapra feltett kemény 2, kettő darab példafeladattal is kitörölhetem, újfent feltúrtam a netet, és hihetetlen, hogy nem adtak ki semmit lovári laborra/szóbelire, de bezzeg a már nem kellő tesztkönyv a szép új csilivili honlapon is ott virít a kiadványok közt.

 

Persze novembertől változik a labor feladatok felépítése is, abból sincs semmi példafeladat, mert ugyan minek, úgy is dől a lé, csak épp g*ci ideges vagyok már, hogy enyém a fejős tehén szerep.

 

(Elnézést a kirohanásért, nem Nektek szól, bármi segítséget szívesen fogadok, akár saját tippet, tanácsot, h nektek hogy sikerült.)