ghepard Creative Commons License 2016.10.06 0 0 39

Van egy étkezési rendszer amit így neveztek el(nem én), erről szeretnék beszélgetni ebben a topikba. 

 

Nekem 2003 óta van ezzel tapasztalatom, vagyis olyan időszakos böjtökkel - de én ezt nem is nevezem böjtnek magamnak, hisz egy cseppet se érzem, hogy nem eszem, vagy iszom, nem gyengülök. Azelőtt 5-ször ettem naponta, volt hogy többször is. Azóta csak háromszor (kb 7.00, 11.30, 16.00), de hétvégeken, meg mikor szabin vagyok, akkor csak 2-szer (7.00 és valamikor 12.00-14.00 óra között, attól függ mikorra érek haza a kintlevésemből). Ez ugyebár melónapokkor kb 15 órás bőjt és hétvégeken 2 nap kb 19 órás (de szabin 3-4 nap is egyhúzomban, mert csak hétfőn meg kedden vagyok szabin, vagy csak minden hétfőn). Tehát ebben már 13 éve benne van ez a rendszer. Már inkább afelé hajlok, hogy talán a napi egyetlen kajálás volna a legcélravezetőbb. De erre még nem vállalkoztam, eddig ezzel meg vagyok elégedve. Lassan 65 éves leszek és 2003 óta egyre javult a teljesítményem és még mindig felfelé ível.

 

5 éve ezt el is kezdtem részletesen vezetni. Elkezdtem gerelyezni. Csak úgy heccből kijelentettem, hogy én helyből megdobom korosztályom országos csúcsát nekifutás és edzés nélkül - csak úgy elsőre. Hát nem jött össze. 11 méter hiányzott. Nekifutásssal hozzá lehet tenni a teljesítményhez kb 44%-ot. HA ezt hozzáadom, akkor simán megvolt elsőre is a csúcs, persze nem helyből. Persze nem hagytam annyiban, azóta már nagyon felette vagyok (kb 8 méterrel) - tehát én most 8 méterrel többet tudok helyből, mint a korosztályom szlovák csúcsa. Azt a célt tűztem ki magamnak, hogy egyser elérjem helyből a szlovák meg a magyar csúcs kétszeresét (65 év felett már gyakorlatilag egyforma a kettő) - na az nagy dobás lenne azt hiszem. De már megfordult a fejemben, hogy a háromszorosa se lehetetlen küldetés.

 

Persze a kaja mellett több más dolog is lehetővé teszi ezt. Például a saját edzésmódszerem és a légzésem. Ezekből szerintem a légzés a legfontosabb, fontosabb mint a kaja, meg az edzés. A gerely egy nagyon kemény sportág, de én gyakorlatilag csak másodperceket edzek naponta keményen és mégis még mindig felfelé ível a teljesítményem.

 

Előzmény: petya-f (14)